DCG laat twee punten liggen in Culemborg

Na zeven wedstrijden hikt DCG nog altijd tegen de eerste overwinning in de zondag tweede klasse B aan. De ploeg van Danny van der Moot was op bezoek bij Vriendenschaar heel dichtbij, maar twee doelpunten van Chelton Linger bleken niet voldoende: 2-2.

Alle ingrediënten waren aanwezig. Een groot deel van de wedstrijd tegen tien man, een voorsprong en voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. “En als je dat niet doet, weet je dat de bal een keer verkeerd kan vallen”, zegt Van der Moot. Dat gebeurde ook in de 86ste minuut. Servanio Martina schudde een verdediger van zich af en schoot vervolgens de 2-2 binnen. “Na zo’n wedstrijd is het heel zuur dat je slechts één punt meeneemt, want we hebben er echt twee achtergelaten daar.”

Gary Bouwmeester (twee keer) en Aniss Bourajjaj kregen een goede mogelijkheid om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. “Zulke kansen moeten we beter uitspelen. Een-op-een met de keeper, van dichtbij over.. Dat mag niet”, was Van der Moot zich bewust. Zeker omdat Vriendenschaar vanaf de veertigste minuut met een man minder verder moest. Bauke de Bakker was zijn keeper komen helpen op de doellijn en kreeg een directe rode kaart. De toegekende strafschop werd door Chelton Linger benut: 0-1.

De tweede helft was nauwelijks van start of Vriendenschaar kwam op gelijke hoogte. Martijn Wuite nam een voorzet van Joram Misbeek in één keer op zijn voet voor de 1-1. “Een mooie goal, maar dat mag niet gebeuren. Dat hadden we ook niet afgesproken.” Met een uur op de klok hadden de Amsterdammers de voorsprong weer te pakken. Opnieuw was Linger, overgekomen van Zeeburgia, de doelpuntenmaker. “Hij is nog niet helemaal fit”, bekende Van der Moot, “al ben ik wel blij met hem.”

Het bleek echter niet genoeg voor de volle buit. DCG, nummer tien van de ranglijst, kampt nog zonder zege en speelde al vijf keer gelijk. In de bus terug naar Amsterdam ging het daar ook over. “Tegen Weesp en vandaag Vriendenschaar verspelen we het vlak voor tijd, tegen Nieuw Utrecht en Elinkwijk scoren we juist op het laatste moment. Ik had Weesp en Vriendenschaar liever gewonnen en die laatste twee verloren, dan hadden we vier punten meer gehad. We weten dat het een keer eraan zit te komen, maar dan moeten we zulke dingen wel over de streep trekken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto Vriendenschaar

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)