DCG loopt in tweede helft over Bloemendaal heen

Heel even dacht DCG-trainer Senel Cebar: het zal toch niet dat wij punten gaan morsen tegen Bloemendaal?! Er werd amper een kans weggegeven, maar toch stond de derdeklasser vlak na rust met 1-2 achter. In de tweede helft stelden de Amsterdammers alsnog orde op zaken (6-2) om de ongeslagen status te behouden.

Het begon nog goed voor de thuisploeg. Na een mooie steekbal van Zakaria Hdoudou opende Omar el Aamrani de score. Enkele minuten voor de rust kwam Bloemendaal, tot dat moment nog niet in de buurt van het strafschopgebied gekomen, verrassend op gelijke hoogte. Een klein misverstandje tussen de verdediging en doelman Donny Pronk – de keeperstrainer verving de geblesseerde Marcel Ons – leidde de gelijkmaker van Wouter Snel in.

Direct na de rust ging DCG opnieuw in de fout. Anouar Boussatta dacht in het strafschopgebied alle tijd te hebben om rustig de bal te controleren en te draaien, maar verloor de bal vervolgens aan Friso Jager. Hij hielp de bezoekers hiermee aan de leiding. “Op dat moment dacht ik: het zal toch niet gebeuren..?! Gelukkig herstelde Anouar zijn fout daarna vrij snel met een steekbal op El Aamrani.” De spits, met Cebar meegekomen van AGB, trok de stand weer gelijk.

Vervolgens liepen de Amsterdammers over Bloemendaal heen. Bilal Hajoui El Jaafari maakte er 3-2 van, nadat hij de bal zelf veroverde. Aanvoerder Hakim Boudchourt gunde de 4-2 aan Boussatta, Ilias Ouabba knalde op aangeven van Hajoui El Jaafari raak en nadat Hdoudou oog-in-oog met de doelman faalde, schoot Cihan Kambur tien minuten voor tijd ook de 6-2 binnen. “Een dik verdiende overwinning, alleen is het wel jammer van die achterstand.”

Na vier wedstrijden (de wedstrijd tegen Ouderkerk wordt 11 november ingehaald, red.) is DCG nog altijd foutloos. De Amsterdammers staan op drie punten van koploper IVV. Volgende week gaat DCG op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman