Home / Algemeen / DCG maakt geen fout bij laagvlieger VSV

DCG maakt geen fout bij laagvlieger VSV

DCG is na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar verzuimde op bezoek bij nummer voorlaatst VSV aan het doelsaldo te werken. Het bleef slechts bij 0-1, door een doelpunt van Bilal El Hajoui El Jaafari.

In de eerste helft miste DCG de ene na de andere kans. Omar el Aamrani, Bilal el Achkar, El Hajoui El Jaafari en Zakaria Hdoudou; allemaal verzuimden ze het verschil te maken. “VSV vond ik vrij matig en we hadden eigenlijk sneller afstand moeten nemen”, blikte Cebar terug. Toch maakte hij zich geen zorgen: ergens had de oefenmeester het gevoel dat de ban na rust zou worden gebroken.

Dat lukte ook na zo’n tien minuten in de tweede helft. Na wat gerommel voor het doel belandde de bal voor de voeten van El Hajoui El Jaafari, die deze in de hoek plaatste: 0-1. “Ik dacht: dan zal de 0-2 snel volgen. Zeker toen VSV met tien man verder moest”, vervolgde Cebar. Een grotere score bleef uit. “Het was niet slecht hoor, dat viel mee. We waren een beetje ongelukkig, soms ook niet slim door te kiezen voor een moeilijkere optie. We hadden er zeker meer mogen maken.”

De punten konden in ieder geval mee terug naar Amsterdam. Een gevalletje: inpakken en wegwezen, niemand die het hier over een paar weken nog over heeft. “We hebben weer drie punten. Dat is een cliché, maar daar draait het wel om. En het is heel knap dat we ongeslagen blijven.” Bovendien klom DCG naar de tweede plek, op één punt van koploper en periodewinnaar IVV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.