DCG maakt in matig duel geen fout bij Zwanenburg

DCG blijft ook na vijf wedstrijden foutloos presteren in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar haalde zijn eigen niveau niet op bezoek bij Zwanenburg, maar wist in de tweede helft alsnog het verschil te maken: 0-2.

Slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen, was de lezing van Cebar. Veel woorden hoefde hij niet te wijden aan het duel; het belangrijkste was dat zijn ploeg won. “Ik vond het heel matig van onze kant. We begonnen niet sterk en dat ging de hele tijd zo door. Het was zwakjes. Misschien was het een stukje onderschatting, dat de hoofden bij andere wedstrijden waren. Ik heb er nog voor gewaakt en het ook zeer vaak gezegd.”

Zwanenburg, dat met slechts één punt de laatste plaats bezet, probeerden de Amsterdammers op hun slechte dag te verrassen. De thuisploeg zat er kort op en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Doelman Donny Pronk, die nog altijd de geblesseerde Marcel Ons onder de lat verving, wist de nul te houden en zag hoe de aanvallers in de tweede helft ervoor zorgden dat de drie punten in de tas konden worden gestopt.

Enkele minuten na rust lukte het DCG pas om de score te openen. Nadat een schot van Cihan Kambur werd gekraakt, schoot Bilal El Hajoui El Jaafari in de rebound raak. In de zeventigste minuut verdubbelde Zakaria Hdoudou, op aangeven van Omar el Aamrani, de voorsprong. Daar bleef het ook bij, waardoor de Amsterdammers de vijfde zege op rij konden bijschrijven. “Op zich geen slecht begin, maar we krijgen nu eigenlijk pas serieuze tegenstand”, zei Cebar, met een schuin oog kijkend naar de beladen derby tegen ZSGOWMS van volgende week. “Dan kunnen we meteen kijken hoe we ervoor staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.