DCG neemt ook verdiend punt mee uit Soest

Zondag tweedeklasser DCG heeft de smaak te pakken. Tussen twee klinkende zeges zat een knap gelijkspel bij koploper NVC voor de ploeg van Brian Veldhuizen en ook aan het bezoek bij nummer drie SO Soest hielden de Amsterdammers een punt over: 3-3.

Het gelijkspel deed volgens Veldhuizen recht aan het spelbeeld. Vijf minuten voor tijd bekroop hem toch het gevoel dat er misschien meer te halen viel. Achtereenvolgens Chelton Linger, Achraf El Barjiji en Bilal Hajoui el Jaafari lieten een goede mogelijkheid op een 3-4 onbenut. “Ik moet eerlijk bekennen dat een overwinning, voor welke ploeg dan ook, niet heel eerlijk zou zijn geweest. Maar het laat wel zien dat we het uitstekend hebben gedaan tegen een lastige ploeg.”

De hele wedstrijd deden beide partijen weinig voor elkaar onder. Binnen vier minuten bracht Linger de Amsterdammers aan de leiding door de doelman goed te omspelen en de 0-1 binnen te schuiven. Vrij snel daarna moest DCG een gelijkmaker van Bart Kuijpers incasseren en ging SO Soest er zelfs helemaal overheen via Ali Coban: 2-1.

Ondanks de achterstand kwam DCG steeds beter in de wedstrijd. “We konden iets verder van ons eigen doel voetballen en creëerden een paar goede momenten.” Toch hadden de gasten hulp nodig uit onverwachte hoek om op gelijke hoogte te komen. Soest-doelman Jaime Hensen ging in de fout en daar profiteerde Noureddine Harrouni van: 2-2.

Enkele minuten later maakte Linger er zelfs 2-3 van. Hij bracht zijn totaal dit seizoen naar dertien treffers. “Chelton is weer lekker bezig en maakt steeds meer meters voor de ploeg om ook in verdedigend opzicht belangrijk te zijn”, sprak Veldhuizen lovend. SO Soest wilde in de titelstrijd geen averij oplopen tegen de laagvlieger en zette DCG in de tweede helft vol onder druk. Het resulteerde na een uur spelen in een 3-3 door Coban.

Daarna was de wedstrijd in evenwicht en had het dus weinig gescheeld of DCG had de volle buit meegenomen naar Amsterdam. Het gelijkspel stemde Veldhuizen zeer tevreden. “We zijn de laatste weken erg goed bezig. De bereidheid in de ploeg is gegroeid, iedereen is bereid zich weg te cijferen voor het collectief en er is gezonde concurrentie binnen het team om hier onderdeel van uit te kunnen maken. Volgende week komt FC Weesp op bezoek en dat kan een hele belangrijke stap voor ons zijn richting lijfsbehoud.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto: SO Soest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)