DCG onderuit in Rotterdam

Voor DCG stond de uitwedstrijd bij Antibarbari op het programma. Dat betekende een rit van meer dan 75 kilometer enkele reis, voor een wedstrijd in de tweede klasse. De Amsterdammers keerden vervolgens ook puntloos huiswaarts, want de wedstrijd werd in de eerste helft al beslist: 1-0.

De start van DCG was niet al te best dit duel. “We begonnen super slecht”, zag trainer Ibrahim el Mahdioui. “We gingen de wedstrijd niet goed in. Antibarbari had in de eerste helft dan ook meer de bal.” Na ongeveer een half uur spelen kwam de Rotterdamse studentenclub dan ook op voorsprong. Vervolgens zag hij het team zich herpakken in de tweede helft.

“We wonnen veel tweede ballen en gingen kansen creëren. We drongen Antibarbari steeds meer achteruit en zetten ze fel onder druk. De tegenstander kwam nog maar enkele keren eruit via de omschakeling.” De Amsterdammers hadden de tegenstander dus in de tang, alleen wist men niet rechtsgeldig te scoren. “We hadden het in de laatste fase moeten afmaken, maar dat is niet gebeurd. Wel vochten we voor elkaar, ik prijs dan ook de mentaliteit van de spelers.” El Mahdioui zag nog wel twee treffers afgekeurd worden, waardoor DCG met 1-0 verloor.

Door de nederlaag heeft DCG nog geen punt veroverd in de zondag tweede klasse. Volgende week zondag is de ploeg vrij. Antibarbari speelt wel, ze nemen het op tegen SO Soest.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG