FC Abcoude - Foto: Jos Spitteler

DCG onderuit tegen FC Abcoude

DCG heeft zondagmiddag een nederlaag geleden tegen het eveneens laag staande FC Abcoude. In Amsterdam verloor de ploeg van assistent trainer-coach Mohamed Bouabgha het enige inhaalduel in de competitie met 0-1.

Beide teams hadden nog niet gewonnen in deze competitie en vooral voor DCG was dit een hard gelag. De thuisclub heeft een uitgesproken ambitie, een dertiende plaats na vier duels past niet in dat plaatje. Ook Sven Slop, de coach van Abcoude, zal iets hogere verwachtingen hebben gehad van de start. De promovendus schraapte tot aan zondagmiddag één punt binnen.

In de eerste helft had DCG meer de bal, maar zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Een volley werd door Abcoude-keeper Niels Neering gepakt. Abcoude had ook een paar kansen, maar deze werden niet benut. Ruststand: 0-0. In de tweede helft was DCG weer lichtelijk de bovenliggende partij. In een goed lopende aanval scoorde Job Vermeulen de 0-1. Vermeulen werd aangespeeld en schoot de bal in de 1-op-1 situatie langs de DCG-keeper Mohamed El Harbouj, die nog altijd de afwezige doelman Marcel Ons verving.

DCG-coach Mohamed Bouabgha – die de afwezige hoofdcoach Ibrahim el Mahdioui op zijn beurt verving – was realistisch na afloop: ,,Na Sporting Martinus zagen wij weer veel perspectief. Het is jammer dat we ons tegen Abcoude niet belonen met minimaal een gelijkspel. We hadden beste aardige kansen, maar Abcoude-keeper Neering was een behoorlijke sta-in-de-weg. Hij pakte echt alles. Het gemis van enkele vaste waarden, waaronder de spelers die ook op het hoogste niveau zaalvoetballen is best voelbaar op het middenveld en in de aanval. Zij kunnen het verschil maken voor ons. Het tegendoelpunt hakte er wel in. Toch hebben we goed gespeeld, ons strijdplan heeft wel gewerkt maar onszelf niet beloond met één of meer punten. We wilden tegen Abcoude de stijgende lijn qua resultaten inzetten, dat moet dan maar een weekje later gebeuren.”

Sven Slop zag zijn ploeg van een afstandje (Slop ontving vorige competitiewedstrijd een rode kaart, red.) goed voor de dag komen en was beducht voor de kracht van DCG. ,,DCG had in de eerste helft wat meer de bal, zonder heel erg gevaarlijk te worden. Ik denk dat zij één grote kans hebben gecreeerd. Een mooie volley die onze keeper Niels goed pakt. Na rust komen we op een 0-1 voorsprong. Een prima aanval die Job op zijn beurt 1 op 1 goed afrondt. Daarna krijgen we nog kansen om op 0-2 en 0-3 te komen. DCG gooide de laatste periode alles naar voren. We hebben duidelijk geleerd van de afgelopen periode. We hielden stand en dat hebben we super goed gedaan.”

DCG moest de laatste fase verder met tien spelers, na een direct rode kaart. ,,Onze spits springt over keeper Neering, die naar de bal toe duikt. Bij het neerkomen landt hij op zijn been”, zag Bouabgha van afstand. ,,Maar, dat kon ik niet zo goed zien.” Arbiter Helgering twijfelde geen moment en trok direct rood. ,,We werden daarna niet meer gevaarlijk”, zag Bouabgha.

Kijk hier voor de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)