Foto: Mario Wormhoudt

DCG pakt bij concurrent PVCV eindelijk eerste driepunter

Eindelijk is DCG van de hatelijke nul zeges af. Het heeft elf wedstrijden geduurd, maar op de valreep van dit kalenderjaar boekte de ploeg van Danny van der Moot de eerste zege in de zondag tweede klasse B. Concurrent PVCV werd met 2-5 verslagen.

De grote man aan Amsterdamse zijde was Björn van Breenen. De middenvelder maakte een hattrick en nog belangrijker: hij scoorde precies op de juiste momenten. Met een afstandsschot maakte hij in de eerste helft al het verschil: 0-1. “En toen had het eigenlijk al 0-3 moeten zijn”, gaf Van der Moot toe. Heel ongelukkig gaven de gasten deze voorsprong vlak na rust uit handen. Dat overkwam ze nog een keer. Nog geen minuut nadat Van Breenen zijn tweede van de middag maakte, verdween een vrije trap tot ieders verbazing in het doel en stond het weer 2-2.

Toen Van Breenen met een kopbal DCG voor de derde keer deze middag op voorsprong bracht, was het verschil echt gemaakt. Even later tekende spits Chelton Linger zelfs voor de 2-4. “Daarna weet je dat PVCV komt en eindelijk speelden we het nu eens goed uit”, aldus Van der Moot, die Iliass Bouaboude eindstand op 2-5 zag bepalen.

“Dit is heel belangrijk. Dat was ook te zien aan de ontlading, zeker na de 2-4”, vervolgde de oefenmeester. “We bleven tegen die eerste zege aanhikken. Het heeft echt als een zwaard boven de spelers gehangen. Gelukkig is de ban nu gebroken en dat is lekker om de winter mee in te gaan. Komende week hebben we een spelletjesavond als afsluiter met de spelersgroep. Zoiets is natuurlijk een stuk prettiger met een overwinning op zak.”

De Amsterdammers gaan de winterstop in als nummer negen van de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG