dcg

DCG pakt een verdiend punt in Bussum

DCG heeft zondag een punt tegen SDO in Bussum gepakt. Ruim vijfentwintig minuten moest het elf tegen tien spelen, door een tweede gele kaart van Aimane el Guermiti. De 1-0 achterstand werd bij het scheiden van de markt rechtgetrokken (1-1) en dat deed enigszins recht aan het totale spelbeeld.

Dat SDO en DCG geen hoogstaande wedstrijd zou worden, was te verwachten. Het was in Bussum een confrontatie tussen twee tweede klasse teams met nog niet veel punten dit kalenderjaar. De erbarmelijke staat van het grasveld was eveneens geen recept voor een goed schouwspel. De uitkomst was conform verwachting: 1-1.

dcg-sdo

Abominabel

SDO was in de eerste helft een fractie beter, maar voor het doel waren de Bussumers niet slagvaardig. Een goed bedoelde voorzet verdwaalde op de lat bij DCG-keeper Marcel Ons, die een sterke wedstrijd speelde. DCG vocht zich terug en kreeg met een vrije trap de beste kans voor rust. Doelman Kramer behoedde met zijn vingertoppen op zijn beurt SDO voor een achterstand. Het spel was bij vlagen abominabel, maar DCG had met Hassan Aanzi een smaakmaker die technisch vaardig wel overeind bleef. Hij stichtte veel gevaar aan de bal over de flanken, waar DCG weinig rendement uit wist te halen.

dcg- hassan Aanzi
Hassan Aanzi speelde een prima wedstrijd

Ook in de tweede helft zette SDO aan om de openingstreffer af te dwingen. Marcel Ons had een aantal katachtige reflexen, op inzetten van Marvelinio Olijfveld en Yassin Azarfane. Uit een luie voorzet van Azarfane kon Mike van ’t Land geheel vrijstaand eenvoudig binnenschieten: 1-0. Op dat moment stond DCG al een aantal minuten met tien spelers, vanwege een tweede gele kaart. Normaliter zou dit als een ‘nuttige’ overtreding bestempeld worden, ware het niet dat El Guermiti al geel op zak had van de goed leidende Ruben Kooy en dus erg onhandig was. Protesten hielpen niet, DCG moest verder met een speler minder in het veld.

DCG
El Guermiti (L) kijkt toe, hij werd met twee keer geel weggezonden

Het venijn zat in de staart. DCG-Coach Ibrahim El Mahdioui wisselde meerdere keren, zette al zijn beschikbare middelen in voor een resultaat. Waar ze in Bussum voor vreesden werd waarheid: SDO was weinig overtuigend in de slotfase en DCG rook bloed. Net als vorige week gaf SDO een resultaat uit handen, Burak Bulduk werd bedolven onder zijn ploeggenoten en DCG verdiende op basis van veel inzet en enkele goede kansen ook een punt: 1-1. Beide teams schieten daar overigens niet veel mee op. SDO staat vijfde, met RODA’23 in de nek. DCG staat tiende en heeft de jacht ingezet op SO Soest en DSOV.

dcg

Tevreden

Coach El Mahdioui was nuchter in zijn analyse na afloop: ,,Nee, op dit veld hebben we de opbouw maar zoveel mogelijk overgeslagen. We hebben het niet eens geprobeerd. We moesten er ook echt even in komen hoor, de eerste fase. Uiteindelijk werd de slotfase van de wedstrijd nog enerverend, waarin we de ballen erin pompten. Gelukkig leverde het een punt voor ons op. Als trainer kan ik tevreden zijn, met een andere manier van benaderen. Al besef ik dat het voor de neutrale toeschouwer geen beste wedstrijd was.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG