DCG schiet weinig op met gelijkspel tegen VVIJ

DCG blijft nog altijd bungelen boven de nacompetitiestreep van de zondag tweede klasse B. Waar de ploeg van Brian Veldhuizen opnieuw een flinke stap kon zetten richting rechtstreekse handhaving, noteerden de Amsterdammers tegen VVIJ hun tiende gelijkspel van dit seizoen: 2-2.

Dit zijn wedstrijden die je moet winnen, beseft Veldhuizen zich. “Op zo’n moment komen onze kwetsbare punten boven water. Dat je verdedigend kwetsbaar bent bijvoorbeeld. Je scoort een hoop, maar krijgt er net zoveel tegen.” DCG staat op de tweede plek van het lijstje ‘meeste tegentreffers’, achter PVCV. Na een moeizame openingsfase kwamen de bezoekers in IJsselstein steeds beter in de wedstrijd. “We gaven niet veel weg, dus ik heb ook aangegeven om dit gewoon vast te houden.”

Zes minuten na de rust opende DCG de score. Chelton Linger kreeg de bal door een gelukje voor zijn voeten en vlakbij het doel moet je dit soort cadeautjes niet weggeven aan de spits: 0-1. Binnen acht minuten had VVIJ de stand echter weer gelijk getrokken. Een voorzet werd verlengd en Michiel Middelhuis mocht de bal tussen twee centrale verdedigers controleren en vervolgens binnen schieten.

Het verdedigende optreden van de Amsterdammers was niet bijster goed. Ook bij de 2-1 zag het er niet goed uit. Omschakelmoment, Onur Canbolat kreeg een vrije doortocht van twee verdedigers en kon VVIJ op voorsprong zetten. “Daarin mogen we wat slimmer zijn. Hoe pak je dat met z’n tweeën aan, als je weet dat je allebei niet heel snel bent.”

Ondanks de teleurstelling rechtte DCG de rug en kwamen de bezoekers een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. Een terugspeelbal op de doelman was te kort, Noureddine Harrouni was alert en kon de bal langs de keeper schuiven voor de 2-2 eindstand. Veel schiet DCG hier niet mee op, want de voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt nog altijd twee punten. Volgende week kunnen de Amsterdammers zich tegen nummer voorlaatst PVCV zo goed als veilig spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.