DCG spreekt met verlenging vertrouwen uit in Senel Cebar

DCG gaat nog een seizoen langer door met Senel Cebar. De oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de vereniging, maar heeft mede door de coronacrisis niet het gevoel dat hij al klaar is bij de club.

De Amsterdamse club stelde Cebar in de zomer van 2018 aan. Vervolgens promoveerde DCG in zijn eerste seizoen direct naar de tweede klasse, waarin hij het de afgelopen twee seizoenen eveneens uitstekend deed met zijn spelersgroep. “Het is alleen teleurstellend dat we het seizoen steeds niet mogen afmaken”, doelt Cebar op de afgelopen twee jaar. “Mede daardoor voelt het niet als het juiste moment om de club te verlaten.” Nu Cebar inmiddels weet dat hij blijft, kan hij voorzichtig vooruitkijken naar volgend seizoen. “Er zullen altijd een paar spelers vertrekken of stoppen, waardoor we scherp moeten blijven op mogelijkheden om onze selectie te versterken. Daarnaast beschikken we over een uitstekend tweede elftal, dat in de Hoofdklasse uitkomt, en kunnen we ook uit die groep putten. Al moeten we natuurlijk ook kijken hoe fit iedereen uit deze periode komt.”

Cebar beschikt over een uitstekende selectie met spelers die technisch en tactisch van een goed niveau zijn. De hoofdtrainer ziet dan ook veel mogelijkheden voor volgend seizoen. “We presteren al tijden uitstekend, dus ik zou niet inzien waarom we niet voor promotie naar de eerste klasse zouden gaan. Uiteindelijk moet je altijd het doel hebben om voor iets te spelen. Wanneer een ploeg presteert, dan wordt het plezier in het spelletje alleen maar groter.” Aangezien het competitieseizoen ten einde is, spelen de clubs in het voorjaar mogelijk voor de KNVB Regio Cup. Cebar zou ervoor tekenen, omdat hij dan weer langs de lijn staat. “Iedereen hunkert ernaar om weer iets te doen of gezellig langs de kant van een voetbalveld een wedstrijd te zien. Daarom denk ik dat, mocht het coronavirus het toelaten, veel clubs van de mogelijkheid gebruikmaken.”

Het bestuur van DCG is content dat Cebar nog een seizoen wil doorgaan. Zo vertelt voorzitter Peter Gerekink: “We hebben in december voor het eerst met elkaar geëvalueerd. Hoewel we dit seizoen niet lang konden voetballen, wilden we van beide kanten graag met elkaar door. Als bestuur zijn we simpelweg heel tevreden over Senel, omdat hij de kwalitatief goede groep uitstekend bij elkaar brengt. Senel is een échte teambuilder en bindt de jongens, waardoor ze nog beter samenspelen.” Gerekink hoopt met het behouden van Cebar een signaal naar de spelersgroep af te geven om ook volgend seizoen bij DCG te blijven. “Dan zijn we ongetwijfeld in staat om een heel goed seizoen te draaien en kunnen we, hopelijk met een volledig seizoen, iets neerzetten. Deze groep is goed genoeg om voor promotie te strijden.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG