DCG straft individuele fouten FC Weesp genadeloos af: 2-8

DCG heeft zondagmiddag een grote overwinning geboekt op bezoek bij Weesp. Nadat het bij rust nog 2-2 stond, werd het uiteindelijk 2-8.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Na ongeveer een kwartier kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Uit een corner van Cihan Kambur kopte Lesley van Dams de 0-1 binnen. De 40-jarige spits was dus weer belangrijk voor zijn ploeg en het was dan ook een flinke domper dat hij zich niet lang na de openingstreffer moest laten wisselen met een blessure. Niet veel later slaagde FC Weesp er ook in om weer op gelijke hoogte te komen Samir Bouttar speelde bal zo in de voeten bij Marcin Kmiecik, die hem vriendelijk bedankte en de 1-1 op het bord zette. Nog voor er een half uur gespeeld was, moest DCG opnieuw wisselen. Ook Bilal El Hajoui El Jaafari moest met een blessure naar de kant. Het was in de fase eigenlijk domper na domper voor DCG, want FC Weesp kwam op voorsprong. Het was Achraf Lamhamdi die de thuisploeg op voorsprong zette. Net voor rust stond het weer gelijk, toen Sergio Comvalius werd neergehaald in het strafschopgebied en zelf de gegeven penalty benutte.

In de tweede helft ging het plotseling heel erg hard met de doelpunten. Yassine El Haddad, die was ingevallen voor El Hajoui El Jaafari, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-3 binnen. Al vrij snel viel ook de 2-4, uit een voorzet van Kambur kopte Comvalius binnen. Vanaf de stip viel vervolgens de 2-5. Opnieuw werd Comvalius neergezet en dit keer ging Anwar Akrouh achter de bal staan. Een kwartier voor tijd werd het 2-6, opnieuw na een goal van Haddad. Hij kwam vanaf de zijkant naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek. Zakaria Hdoudou, die terug was na een blessure, kwam ook nog op het scorebord. Na een combinatie met Kambur door het centrum rondde hij het af. Het slotakkoord was weer van El Haddad, die zijn hattrick compleet maakte.

“We hebben vandaag gewoon verdiend gewonnen, maar die blessures zijn wel erg vervelend. Het begint zich nu wel op te stapelen en dat is voor mij ook nieuw. Gelukkig pakken de jongens die er nu moeten staan het goed op”, aldus Senel Cebar na afloop. De trainer mist naast Van Dams en El Hajoui El Jaafari ook onder andere zijn aanvoerder Kevin Coenraad.

Maykel Tak baalde dat zijn ploeg het in de tweede helft zo gemakkelijk weggaf: “Van de 8 goals komen er 7 door individuele fouten of een opstapeling van fouten. In de eerste helft spelen we niet verkeerd, maar een wedstrijd bestaat uit twee helften. Het is jammer dat we dan ons hoofd zo laten hangen en zoveel goals tegen krijgen. Die fouten moeten eruit, anders moet je zelf elke wedstrijd 6 of 7 goals maken om een marge te creëren en dat is niet realistisch.” Woensdag gaat FC Weesp op bezoek bij FC Jeugd voor een inhaalduel en daarin hoopt Tak de boel om te kunnen draaien: “Anders gaat het echt een trend worden en die moeten we zien te doorbreken.”