DSOV blikt met vertrouwen vooruit

DCG ten onder tegen DSOV

Het was rustig op Sportpark Ookmeer, er waren weinig toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd tussen DCG en DSOV. Dat had alles te maken met het gure weer deze zondag. Het grootste deel van de toeschouwers bekeken de wedstrijd vanuit de warme kantine, waar het goed toeven was.

Aan het begin deelden zowel DCG als DSOV speldenprikjes uit, waar het grootste gevaar van de bezoekers kwam, Er werd een bal diep gegeven op Leroy Sprengers, echter werd er goed verdedigend opgetreden door DCG-back Ogan de Graaf. Enkele minuten later was het wel raak. DCG neutraliseerde een aanval en wilde het vervolgens voetballend oplossen. Keeper Marcel Ons schoof de bal in voeten van een DSOV’er. Eenvoudig kon de 0-1 op het scorebord gezet worden. Ook had DSOV-middenvelder Vince de Kwant een goede actie in huis. Hij passeerde twee spelers en schoot met buitenkant voet, nu kwam doelman Ons wel als sterkste uit de strijd.

Echter kwam DSOV op 0-2. Een bal werd voorgegeven van de zijkant, halverwege de helft. Echter de bal zeilde binnen, doelman Ons zat er niet goed bij en de bezoekers verdubbelde de voorspron. DCG kreeg een goede mogelijkheid om iets terug te doen. Het was Achraf el Barjiji met de individuele actie waarmee hij twee man passeerde. Hij legde af op spits Anas Benhammouch, maar in twee keer kreeg hij de bal niet achter DSOV-keeper Bjorn Haggerty. Voor rust toch de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop wist Aimane el Guermiti de 1-2 binnen te werken.

DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui zag zijn team in de tweede helft goed uit de kleedkamer komen. “Helaas zijn wij de twee fouten uit de eerste helft niet te boven gekomen. Wel drongen we DSOV terug en kregen we twee uitstekende kansen. Jammer genoeg wisten we dat niet te verzilveren. Wel weten we dat we prima kunnen voetballen, soms zit het gewoon niet mee. Volgende week tegen Altior gaan we weer de volledige 100% geven. We blijven gretig!”

Als DCG had gewonnen, dan was de ploeg aangehaakt bij het kopgroepje in de zondag tweede klasse B. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma. Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG