Home / slideshow / DCG troeft Pancratius op alle fronten af

DCG troeft Pancratius op alle fronten af

Zondag troffen DCG en Pancratius elkaar. Beide ploegen hadden mindere weken achter de rug. DCG verloor 3 keer op rij, terwijl Pancratius na 8 zeges op rij nu 2 keer had gelijk gespeeld. Het was DCG dat zondagmiddag de rug rechtte en verdiend won: 2-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Na een paar minuten was het eerste schotje van Pancratius. Mathijs Miserus slalomde tussen een paar man door en deed de eerste doelpoging, al was die niet heel gevaarlijk. Daarna ging DCG in de aanval. Yassine El Haddad werd weggestuurd en probeerde het zelf vanaf rechts uit moeilijke hoek. Zijn inzet ging ent voorlangs. Even later was het voor het eerst raak voor de thuisploeg. El Haddad werd opnieuw weggestuurd, dit keer op links, een lobde de bal over de keeper. In zijn enthousiasme gaf Bilal El Hajoui El Jafaari het laatste zetje. Alleen stond hij buitenspel en ging de goal dus niet door. Zo ontwikkelde zich een duel met kansen over en weer. Namens Pancratius was Dave Hertog het gevaarlijkst, maar doelman Marcel Ons was halverwege de eerste helft niet iets sneller bij de bal. Vijf minuten voor rust dacht DCG opnieuw te scoren. Lesley van Dams kopte een corner binnen, maar de scheidsrechter had een overtreding op doelman Desmond van de Moot gezien. Ook nu ging het feest dus niet door en met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Meteen na rust opnieuw gevaar van DCG, toen een schot van Ilias Ouabba op de paal eindigde. Daarna kreeg Pancratius twee keer de mogelijkheid om op voorsprong te komen, weer twee keer via Hertog. Eerst schoot hij uit de draai net naast, even later redde Ons een vrije trap. Maar halverwege de tweede helft viel er dan eindelijk een geldige goal, voor DCG. Uit de kluts maakte Walid Mabrouk de 1-0. Van de Moot wist de bal niet verwerken en het was raak. Een paar minuten later maakte Cakir er ook 2-0 van, waarna het feest compleet was DCG. Het complete elftal stormde richting de dug-out om gezamenlijk de goal te vieren. Pancratius wilde snel door in de hoop nog een punt te pakken. Het zag de wedstrijd echter helemaal in duigen vallen toen Tatchary Langguth ook nog rood kreeg na een harde overtreding op Kevin Coenraad. DCG had daarna nog kansen op meer, maar het bleef bij 2-0.

Bij DCG heerste na afloop logischerwijs blijdschap en tevredenheid. De promovendus hoopt de eerste seizoenshelft volgende week goed af te sluiten bij Nieuw Utrecht. Pancratius zal blij zijn geweest dat Soest ook slechts een puntje pakte. “We zijn op alle fronten afgetroefd vandaag. Dit was absoluut onze slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Soms heb je zo’n wedstrijd er tussen zitten, ik kan het ook niet echt verklaren”, aldus Danny Hijzelendoorn na afloop. Volgende week wacht nog de topper tegen Soest, waarin de ploegen onderling uitmaken wie als koploper de winterstop in gaat.

Foto’s: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)