DCG op de valreep naast Zeeburgia

Zondag stonden Zeeburgia en DCG tegenover elkaar bij eerstgenoemde club. Zeeburgia begint de afgelopen weken wat beter te draaien, terwijl DCG vorige week door DWS met beide benen op de grond werd gezet en verloor met 1-4. Zondagmiddag stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor DCG. Zo wist Kevin Coenraad de bal meerdere malen voor het doel te krijgen, maar kon Lesley van Dams er steeds net niet bij. Aan de andere kant wist Zeeburgia met hun snelle aanvallers geregeld voor gevaar te zorgen. Zo dook Denzel Plettenberg plotseling op voor Marcel Ons, maar de doelman wist redding te brengen op zijn schot. Zo golfde de wedstrijd op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. Een kleine 10 minuten voor rust was het Zeeburgia dat op voorsprong kwam via Plettenberg, die al meerdere malen had laten zien gevaarlijk te zijn.

Enkele minuten na rust kreeg DCG uit een vrije trap van een meter of 20 een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Coenraad besloot om de bal over de grond te nemen. De bal ging door de muur en doelman Amos Wesseh redde in 2 instanties. Het spel bleef vervolgens op en neer gaan, al was het vooral DCG dat voor de 1-1 wilde gaan. Zeeburgia had moeite om de wedstrijd dood te maken en voetbalde alsof het al 3-0 voor stond. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo was Jamil Held erlangs op rechts, maar hij wist Gianni Refos net niet te bereiken. Ook Plettenberg had de 2-0 op zijn schoen, maar wachtte te lang met het schot.

DCG bleef drukken en op zoek gaan naar de 1-1. Bilal El Hajoui El Jaafari was enkele minuten voor tijd uit een vrije trap al dicht bij, maar Wesseh redde. Hij was het uiteindelijk wel die de gelijkmaker voor DCG binnen schoot. Vanaf rechts krulde hij de bal fraai het doel in met links.

Zeeburgia bezet nu de tiende plaats in Zondag 2b, DCG staat vijfde. Voor Zeeburgia staat volgende week een uitduel bij DIOS op het programma, DCG ontvangt Kampong.

Opstelling Zeeburgia: Wesseh, Held, Van der Vlugt, Pacuku, Jansen, Jacobus, Plettenberg, Zinhagel, Kort, dos Reis, Refos

Opstelling DCG: Ons, Amghar el Yettefi, Boudchourt, Kambur, Van Dams, El Hajoui El Jaafari, El Haddad, Ouabba, Coenraad, Akoub, Mabrouk

Foto’s: Mario Wormhoudt