DCG veegt Hooglanderveen van de mat

Hooglanderveen kwam afgelopen zondag op bezoek bij DCG. Waar Hooglanderveen het afgelopen seizoen een periodetitel in de tweede klasse pakte, promoveerde DCG uit de derde klasse. Desondanks veegde DCG Hooglanderveen van de mat. Na een 1-0 ruststand, wonnen de Amsterdammers met 6-0.

Leslie van Dams maakte de enige goal van de eerste helft. De veteraan was er als de kippen bij na geklungel achterin de Veense defensie. Hij schoot de bal van dichtbij binnen. Tot de rust volgden nog enkele kansen voor DCG, maar de ploeg van Senel Cebar wist niet te scoren.

Na rust was DCG heer en meester. Na een goed opgebouwde aanval, door Abdelwahed Akoub, wist Yassine el Haddad te scoren: 2-0. Enkele minuten later wist Ilias Ouabba de score verder uit te breiden, na een passeeractie schoot hij de derde van de middag binnen. De 4-0 was een erg fraai doelpunt. Akoub ging een één-twee aan met Bilal el Hajouri el Jaafari, vervolgens schoot Akoub de bal in de rechterkruising. In de tweede helft stopte DCG niet met scoren. Vanaf rechts kwam Cihan Kambur, hij ging de combinatie aan met Walid Mabrouk aan. Nadat hij de bal terugkreeg, schoot hij de bal in de verre hoek: 5-0. De laatste goal werd gescoord in minuut 84 door Tarik Karim. Hij omspeelde de keeper en wist het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken.

DCG is het seizoen goed gestart. Trainer Cebar is na afloop positief gestemd. “We zijn zeker blij met onze eerste overwinning dit seizoen in de tweede klasse. Ik heb een gretig en sterk DCG gezien, een dik verdiende overwinning. Als team hebben we zeer sterk gespeeld. De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen.”

Opstelling: Marcel Ons, Anass Tazirane, AbdelHakim Boudchourt, Imrane Boubkiri (57e min. Cihan Kambur), Kevin Coenraad, Zakaria Hdoudou, Yassine El Haddad (72e min. Tarik Karim),  Ilias Ouabba, Leslie van Dams (33e min. Abdelwahed Akoub), Walid Mabrouk, Bilal El Hajoui El Jaafari
Wissels: Tarik Karim, Cihan Kambur,  Abdelwahed Akoub, Hayri Cakir, Tolga Buyuksahin.