Home / Zondag 2b / DCG verliest en ziet Boudchourt uitvallen met zware blessure
DCG

DCG verliest en ziet Boudchourt uitvallen met zware blessure

DCG is de competitie begonnen met een vervelende middag. Het verloop van promovendus FC Jeugd en zag bovendien centrale verdediger Hakim Boudchourt uitvallen met een achillespeesblessure.

In het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer, maar op knullige wijze kwam DCG vervolgens op achterstand. Eén van de Amsterdamse verdedigers gleed uit, waarna Elmeris Avdic zo door kon lopen en de 0-1 kon maken. DCG was nog een beetje verbijsterd van dat moment en liet al snel daarna gebeuren dat het ook 0-2 kon worden. Een hakje van Ilias Ouabba op het middenveld mislukte, waardoor de bal niet bij Zakaria Hdoudou, maar bij een tegenstander terecht kwam. Die dribbelde vervolgens de zestien in, waarna Quincy Molly met een duwtje de aanval tot een einde bracht. De bal ging echter op de stip en Molly kreeg de rode kaart te zien. Ilker Öztürk benutte het buitenkansje.

Met tien man hield DCG het tot de rust vol om de schade te beperken, maar na rust kreeg de ploeg opnieuw een flinke tegenslag te verwerken. Hakim Boudchourt werd achterin aangespeeld en verstapte zich terwijl hij naar de bal toe liep. Zo kon FC Jeugd eenvoudig overnemen en via Ahmet Kilic de 0-3 aantekenen. Al snel werd duidelijk dat Boudchourt niet zomaar naar de grond ging: de verdediger heeft zijn achillespees afgescheurd en is dus waarschijnlijk vrijwel het hele seizoen uitgeschakeld.

Ondanks die tegenslag probeerde DCG toch nog iets van de wedstrijd te maken en kwam het via een schot van Bilal El Hajoui El Jaafari in de kruising terug tot 1-3. DCG speelde met meer pit en maakte via Ilias Ouabba ook de 2-3. Bij FC Jeugd nam de paniek toe, helemaal toen ook die ploeg nog rood kreeg. De Amsterdammers hoopten er nog een puntje uit te slepen en de bezoekers haalden alles uit de kast om tijd te rekken en de 2-3 over de streep te trekken. De scheidsrechter doorzag dat en trok er negen minuten bij, maar het was niet genoeg voor DCG om nog een punt te pakken.

“Al met al is dit gewoon een hele zure middag. Ik had wel een betere competitiestart kunnen bedenken. Het ergste vind ik nog dat we Hakim een lange tijd kwijt zullen zijn, natuurlijk voor hemzelf, maar ook voor de ploeg”, aldus Senel Cebar na afloop. Door het uitvallen van Boudchourt en de rode kaart van Molly is hij volgende week bovendien zijn hele centrale verdediging kwijt: “Er is inderdaad genoeg stof om over na te denken voor volgende week, maar met het spel van de tweede helft kunnen we in ieder geval verder.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG
Send this to a friend