DCG veroordeeld tot nacompetitie na verlies in Abcoude

In een wedstrijd waarin veel op het spel stond heeft FC Abcoude zich in de zondag tweede klasse B veilig gespeeld. Concurrent DCG mag zich juist gaan opmaken voor nacompetitie door een 2-1 nederlaag op bezoek in Abcoude.

FC Abcoude had aan een gelijkspel genoeg om de nacompetitie te ontlopen, al gaf trainer Tonnie Bras aan gewoon voor de winst te willen spelen. DCG, dat vorige week onderuit ging tegen directe concurrent PVCV, moest winnen. Anders zou de ploeg van Brian Veldhuizen afhankelijk zijn de resultaten van de concurrentie.

De wedstrijd begon met een overwicht voor Abcoude, waarop DCG na de eerste twintig minuten het initiatief overnam. Doelpunten bleven echter uit in deze in de woorden van Veldhuizen “typische degradatiewedstrijd”, met veel strijd en lange ballen. Na de rust bleef de wedstrijd redelijk gelijk opgaan. Rond de zestigste minuut leidde grote kans van DCG niet tot een voorsprong voor de Amsterdammers, maar vlak daarna wist Martijn Groen namens Abcoude wel een slecht verdedigde voorzet binnen te tikken: 1-0.

Een minuut of tien later rondde Gioney Capello een actie over links af met een goed schot, om zo de voorsprong te verdubbelen. DCG moest iets doen en ging vol op de aanval spelen, met een extra spits en doorschuivende middenvelder. De aansluitingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten: op aangeven van Chelton Linger wist Zakaria Hdoudou te scoren. Alle aanvallende intenties ten spijt kon DCG echter geen vuist meer maken en werd 2-1 als eindstand genoteerd.

Door de overwinning hoeft Abcoude zich zoals gezegd geen zorgen meer te maken. Trainer Tonnie Bras is opgelucht. “Het was een teleurstellend seizoen, veel minder dan we hadden verwacht,” aldus Bras, “maar zo sluiten we het goed af.”

DCG is daarentegen nog niet klaar. Doordat directe concurrent FC Weesp vandaag wist te winnen, is de ploeg van Brian Veldhuizen veroordeeld tot de nacompetitie. “Het is teleurstellend voor ons, maar ik kan mijn ploeg vandaag niets verwijten,” constateert Veldhuizen. “We zullen alle zeilen moeten bijzetten om de teleurstelling een plek te geven. We gaan ons opmaken voor drie finales,” blikt Veldhuizen vooruit.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)