DCG verprutst titelkansen bij De Meer: “Het is over”

Trainer Senel Cebar heeft zich erbij neergelegd dat zijn DCG niet kampioen wordt in de zondag derde klasse C. De Amsterdammers bleven op bezoek bij De Meer steken op een doelpuntloos gelijkspel, zagen HBC er met de koppositie vandoor gaan en hebben het niet meer in eigen handen.

Dat er in de derby niet gescoord werd, had de promotiekandidaat volledig aan zichzelf te danken. Na een gelijk opgaande eerste helft werden vooral in het tweede bedrijf meerdere mogelijkheden onbenut gelaten. Omar el Aamrani, Bilal el Achkar en Bilal Hajoui El Jaafari slaagden er alledrie niet in om de brilstand te doorbreken. “We hebben de tweede helft alleen maar op hun helft gestaan”, blikte Cebar terug. “Niet normaal, de bal ging er maar niet in. Met zoveel kansen mag je toch verwachten dat er wel eentje ingaat. Het ontbrak aan de finishing touch.”

Door het gelijkspel hebben ze zelf de laatste titelkansen verprutst. “Het is over, nu is het voorbij. Dat was al een beetje zo, terwijl er nog een kleine mogelijkheid was, maar nu helemaal”, verzuchtte Cebar, wiens ploeg uit de laatste vier duels slechts vier punten pakte. “Wij moeten ons richten op de nacompetitie. En als je twee keer van HBC verliest, moet je ook een pas op de plaats maken en toegeven dat zij beter zijn.”

HBC is namelijk weer koploper met één punt voorsprong op DCG. Bovendien heeft de lijstaanvoerder een wedstrijd tegoed en komt de runner-up nog één keer in actie: volgende week tegen Alliance’22. De week daarop heeft DCG vrij – vanwege het verdwijnen van Real Sranang – en dus extra tijd om zich voor te bereiden op de nacompetitie. De Meer (de nummer tien van de ranglijst, red.) heeft met het punt een volgende stap gezet naar handhaving.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)