DCG verslaat Alliance’22 ter voorbereiding op nacompetitie

DCG heeft het seizoen in de zondag derde klasse C afgesloten met een 2-1 overwinning op middenmoter Alliance’22. Omdat de ploeg van Senel Cebar zeker is van de tweede plek, kan de blik alvast op de aanstaande tegenstander in de nacompetitie: over twee weken tegen VVZA.

Na een eerste helft waarin er geen vuiltje aan de lucht leek en DCG ruim zeventig procent balbezit had, stonden de Amsterdammers halverwege verrassend op achterstand. Vlak voor rust ging doelman Marcel Ons niet geheel vrijuit op een schotje van afstand. “Dat was de eerste keer dat ze voor ons doel zijn gekomen”, weet Cebar. “Wij waren best goed begonnen. Ondanks de Ramadan hadden de spelers er veel zin in.” Dit resulteerde ook tot kansen voor Omar el Aamrani, Ilias Ouabba en de grootste voor Lesley van Dams (kopbal op de paal).

In de tweede helft maakte de thuisploeg al snel gelijk. Een afstandsknal van Hamza Amghar El Yettefti leverde de 1-1 op. Acht minuten later was het zelfs 2-1. Uit een voorzet van El Aamrani kopte Ouabba goed raak. Dat werd ook de eindstand. “Het is toch fijn om je laatste wedstrijd te winnen. Je wil met een goed gevoel de nacompetitie ingaan”, zegt Cebar, wiens ploeg volgende week vrij is vanwege het verdwijnen van Real Sranang. “Dat komt goed uit. De jongens krijgen rust.”

Ondertussen kan voor Cebar alvast de blik op de opponent in de nacompetitie. Als hoogst geklasseerde periodekampioen neemt DCG het begin juni op tegen de laagst geklasseerde van 3D. Dat wordt VVZA; een oude bekende van de Amsterdammers. Dat was twee jaar geleden ook de tegenstander toen DCG zich met een Houdini-act handhaafde in de tweede klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.