fbpx
Home / slideshow / DCG verslaat RODA ’23 in levendig duel

DCG verslaat RODA ’23 in levendig duel

In een boeiend duel heeft DCG zondagmiddag met 3-1 gewonnen van RODA ’23. Bij rust stond DCG met 2-0 voor. Na rust kwam RODA ’23 nog terug tot 2-1, maar tien minuten voor tijd besliste de thuisploeg het duel.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

De openingsfase was aftasten voor beide ploegen. RODA ’23 probeerde DCG onder druk te zetten en daar slaagde het behoorlijk goed in. Daarna ging het spel steeds wat meer op en neer en ontstonden er kansjes aan beide kanten. Het was DCG dat op voorsprong kwam. Uit een goede voorzet van Bilal El Hajoui El Jafaari wist veteraan Lesley van Dams opnieuw te scoren. De 39-jarige spits toonde maar weer eens aan dat hij nog altijd hartstikke scherp is en maakte alweer zijn derde goal van het seizoen.

De goal gaf DCG vertrouwen en er kwam steeds meer voetbal in de ploeg. De ploeg van Senel Cebar werd gevaarlijker en RODA ’23 zag zich genoodzaakt om in het strafschopgebied aan de noodrem te trekken en Walid Mabrouk te vloeren. Bilal El Hajoui El Jaafari ging achter de bal staan en maakte het keurig af.

Na rust golfde het spel op en neer en kwam RODA ’23 na ongeveer een uur terug in de wedstrijd, ook uit een penalty. Deze werd benut door Rinaigel Ogenio. De ploeg uit Amstelveen kreeg daardoor weer hoop. Bovendien snakte RODA ’23 naar een punt in de tweede klasse, want het verloor ook de eerste tweede duels. Maar tien minuten voor tijd wist DCG de wedstrijd op slot te gooien. Een voorzet vanaf de zijkant leek door Van Dams binnen gelopen te worden, maar hij had de bal niet geraakt. Via een voet van RODA ’23 verdween de bal in het doel. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. DCG staat als promovendus op een knappe 7 punten uit 3 duels, RODA ’23 is dus nog steeds puntloos.

Senel Cebar van DCG is tevreden met waar zijn ploeg staat na en paar weken: “Het was toch best even afwachten hoe het team zich zou vormen. We zijn laat begonnen, er staan elke week wat andere jongens. Dan is 7 punten na 3 duels gewoon hartstikke knap. De teamspirit is enorm. Vanavond gaan we hier even lekker van genieten en daarna gaan we ons weer voorbereiden op FC Weesp.”

Foto’s (behalve kopfoto): Koos van der Leest

Send this to a friend