Home / Algemeen / DCG verslaat SDZ in de laatste minuut

DCG verslaat SDZ in de laatste minuut

Zondag troffen DCG en SDZ elkaar voor de derde groepswedstrijd in de beker. Beide ploegen konden nog doorgaan, al was dat voor SDZ wel een flinke opgave: de ploeg moest dan met minimaal vier goals verschil winnen.

SDZ ging voortvarend van start en werd al in de eerste minuut gevaarlijk. De kopbal van Kiki Uiterloo na een corner werd echter uit het doel getikt door Marcel Ons. Het spel golfde op en neer en het was DCG dat na ruim tien minuten op voorsprong kwam. Nadat Zakaria Hdoudou en Walid Mabrouk het al van afstand hadden geprobeerd, was de pegel van gelegenheidsspits Bilal El Hajoui El Jafaari wel raak. Lesley van Dams ontbrak zondag. Daarna kreeg SDZ diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, maar een schot van Raymond Lagerburg kwam via de paal weer het veld in en een schot van Omar Limon krulde net naast het doel. Verder was het spel echter slordig, SDZ leverde geregeld snel de bal in. DCG had ruimte om te voetballen, maar deed daar te weinig mee.

Wetende dat het nu zelfs vijf goals moest maken om door te gaan, begon SDZ fel aan de eerste helft. Van dichtbij schoot Limon de bal echter op Ons, waarna Lagerburg in de rebound naast schoot. Vlak daarna kwam Donny Kessing, Maxim van der Meer en Nigel Hardenberg het veld in voor Tim Klaasen-Bos, Uiterloo en Yilmaz. Zij moesten iets gaan forceren voor SDZ. Het was echter DCG dat vervolgens weer een kans kreeg. Mabrouk werd met een fantastische pass weggestuurd en zag zijn schot net over gaan.

Zo bleef er nog een klein beetje hoop voor SDZ, maar het hielp niet mee dat Allon Koene een klein half uur voor tijd moest vertrekken na twee gele kaarten. Ook met tien man kreeg SDZ echter mogelijkheden genoeg. Na een overtreding op Van der Meer volgde een vrije trap. Kessing schoot deze in de muur en zag Ons de rebound pakken. Twintig minuten voor tijd viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. De bal ging op de stip nadat Kevin Coenraad een SDZ’er onderuit haalde. De scheidsrechter koos ervoor om de overtreding verder niet te bestraffen. Het was Hardenberg die de 1-1 op het bord zette.

Dat SDZ het niet meer ging redden, was inmiddels wel duidelijk en zo ontstond er ook weer wat ruimte voor DCG. Mabrouk knalde de bal vanaf rechts hard op de lat. Om het bekertoernooi wel met een goed gevoel af te sluiten, probeerde SDZ nog voor 1-2 te gaan. Limon kon alleen op Ons af, maar de doelman gooide zich ervoor.

Een minuut of vijf voor het einde vloog de vlam nog even in de pan. Kessing kwam wild in Quincy Molly, waarna de back van DCG Kessing nog een trap gaf. De scheidsrechter trok een gele kaart, maar had ook rood kunnen geven. Het bleef dus elf tegen tien en in de slotminuut trok het elftal ook nog de overwinning naar zich toe. Invaller Adil Amghar el Yettefi verlegde eerst zelf het spel naar rechts richting Ilias Ouabba, waarna hij de bal terug kreeg en de 2-1 maakte.

DCG bekert dus door, terwijl SDZ de wonden zal moeten likken. De ploeg verloor alle drie de duels in de beker.  “Toen ik de bekerindeling zag, had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat we door zouden gaan”, aldus Senel Cebar. “Vandaag geen goede wedstrijd van ons, maar het is lekker dat we ‘m toch winnen. Volgende week begint het echt.”

Ook Thijs Sluijter zag dat een nederlaag voor zijn ploeg niet nodig was geweest: “Ik denk dat we vooral de tegenstander in de wedstrijd hebben laten komen. We begonnen relatief goed aan de wedstrijd, de eerste tien minuten was oke. We kregen een paar mogelijkheden. Na een verkeerde pass van ons schieten ze ‘m binnen. Vervolgens gingen we achteruit en lopen met de bal. Waardoor we eigenlijk we DCG verder de wedstrijd in helpen. Wel hebben we gedurende wedstrijd veel honderd procent kansen gehad. We zijn dus op de goede weg, maar het resultaat is weer niet goed.”

Bekijk hier alle foto’s van Nuray Ince

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend