DCG vervolgt ongeslagen reeks met gelijkspel tegen FC Weesp

DCG en FC Weesp blijven rond de nacompetitiestreep van de zondag tweede klasse C hangen. Beide ploegen konden een flinke slag slaan, maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Ondanks dat er een 0-2 achterstand werd weggepoetst en DCG met tien man eindigde, had de ploeg van Brian Veldhuizen toch gehoopt op meer.

“Dit was voor ons de kans om een volgende stap omhoog te maken en de concurrentie weg te houden”, zei Veldhuizen. Zijn ploeg bleef voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen. Dat terwijl de Amsterdammers een groot deel van de tweede helft met tien man speelden nadat invaller Tatchery Langguth zijn tweede gele kaart kreeg. “Gelukkig laten wij weer van onze goede kant zijn. Blijkbaar zorgt zo’n rode kaart ervoor dat er een vuurtje binnen de ploeg wordt aangewakkerd.”

Op dat moment keek DCG tegen een 1-2 achterstand aan. Hoewel de thuisploeg de eerste twintig minuten onder controle had, kantelden twee treffers van FC Weesp de wedstrijd. Een voorzet van Oseanu Doorn werd na een half uur verkeerd verwerkt door doelman Yassine Khmila: 0-1. Acht minuten later sprong Milan Geertsma als enige omhoog nadat de bal in het vijfmetergebied bleef hangen en kopte de 0-2 binnen.

Vlak voor rust deed de thuisploeg iets terug. Een vrije trap van Chelton Linger werd geblokt en opnieuw voor het doel gebracht, waar Youssef Arouss het meest alert was om de 1-2 te maken. De rode kaart voor Langguth bemoeilijkte vervolgens de jacht op de gelijkmaker. “Ondanks het ondertal was de wedstrijd in balans en creëerden wij meer kansen dan Weesp”, zag Veldhuizen. Het resulteerde twintig minuten voor tijd in een verdiende gelijkmaker van Bilal Hajoui el Jaafari: 2-2.

Door de puntendeling zagen beide ploegen FC Abcoude (8-2 zege op PVCV) op de ranglijst passeren. DCG staat nog op de veilige elfde plek, FC Weesp staat één plaatsje lager onder de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.