DCG verzuimt koppositie te verstevigen na nederlaag tegen IVV

DCG heeft een uitgelezen kans laten liggen om als koploper uit te lopen in de zondag derde klasse C. Concurrent HBC – dat een wedstrijd minder gespeeld heeft – verloor zaterdag, maar de Amsterdammers gingen zelf ook onderuit tegen IVV: 2-4.

“We hebben die wedstrijd in de eerste paar minuten gewoon weggedaan,” zag DCG-trainer Senel Cebar na afloop Een seconde of vijftien na de aftrap zorgde een diepe bal van IVV namelijk voor verwarring bij DCG-spelers Zakaria Hdoudou en Cihan Kambur. Nog voor de wedstrijd goed en wel op gang gekomen was, wist Terzo Stemerdink te profiteren: 0-1.

Een minuut later volgde weer een diepe bal van de Landsmeerders en stond Dave Hertog op scherp voor de 0-2. “Daarna knakte er wat bij de spelers,” aldus Cebar. Ook deze stand bleef namelijk maar even staan. Na tien minuten spelen kwam Hdoudou te laat om een aanval van IVV af te stoppen. Hij probeerde nog te corrigeren met een sliding in het strafschopgebied, maar maakte daarbij een overtreding. Hdoudou kreeg geel en IVV een penalty, die Hertog benutte: 0-3.

Met deze comfortabele voorsprong begon IVV meer in te zakken. DCG kreeg meer ruimte en begon beter te voetballen. Nog voor de rust wist Cihan Kambur dan ook wat terug te doen namens de Amsterdammers: 1-3. In de tweede helft leek DCG misschien de aansluiting te vinden, maar maakte het zichzelf al snel nóg moeilijker. Vroeg in de tweede helft kreeg Hdoudou, die geen gelukkige wedstrijd speelde, zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken. DCG moest met tien man verder, maar toch wist Omar el Aamrani nog de 2-3 te maken. Uiteindelijk trok de thuisploeg alsnog aan het kortste eind. Dave Hertog maakte zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 2-4.

“Best wel een beetje zuur,” vond Cebar de uitslag. “Kennelijk doet druk gewoon veel met spelers. Het is jammer dat we deze kans niet hebben gepakt.” Ondanks de nederlaag blijft DCG met 49 punten koploper voor HBC, dat zowel een punt als een wedstrijd minder heeft. “Het blijft onnodig spannend, want we hadden hier veel betere zaken moeten doen.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)