DCG wint derby van DWS met minimaal verschil

Eerder deelde DWS in de derby met DCG een 5-0 pak slaag uit. Een half seizoen verder waren de krachtsverschillen een stuk kleiner en dit keer mocht DCG de drie punten bijschrijven: 2-1.

Het duel was amper een minuut bezig toen de 1-0 al op het scorebord kwam. Noureddine Harrouni trok vanaf links naar binnen en kreeg alle ruimte om uit te halen. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen en hij schoot de bal in de verre hoek. DWS was daarna voetballend de betere partij en kwam geregeld tot aan het strafschopgebied, maar daarna ging het steeds mis. Vlak voor rust kregen de bezoekers uit een vrije trap nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Milano Koenders werd door Marcel Ons uit het doel getikt.

Zo snel als er voor rust een goal viel, gebeurde dat na rust ook. Na nog geen twee minuten in de tweede helft stond het 1-1. Zamorano Bourne kwam tot aan de achterlijn en gaf de bal vanaf daar voor. In een melee van spelers kwam de bal tegen het lichaam van een DCG’er en eindigde achter Ons in het doel. Het bleef voetballende van beide kanten geen hele goede wedstrijd, maar het was DCG dat na ruim een uur weer op voorsprong kwam. De druk op doelman Thomas Heringa werd flink opgevoerd en Walid Mabrouk kon de uittrap onderscheppen. Hij wist de bal richting het strafschopgebied te brengen en daar was het Omar el Aamrani die de 2-1 binnen schoot. Bij DWS dacht men aan buitenspel en de vlag ging omhoog, maar ook na overleg met de grensrechter liet de scheidsrechter de goal staan.

Tien minuten voor tijd kreeg DCG de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien. Heringa pakte de bal in de handen na een terugspeelbal en er volgde een vrije trap ter hoogte van de strafschopstip voor de thuisploeg. DWS stond met elf man op de doellijn om te voorkomen dat de bal erin ging, maar dat was niet eens nodig geweest. Harrouni kreeg het voor elkaar om de bal naast te schieten. Daarna was het nog tien minuten pompen voor DWS. Er ontstonden wat scrimmages voor het DCG-doel, maar de 2-2 viel niet meer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b