Home / slideshow / DCG wint doelpuntrijk duel met Hooglanderveen

DCG wint doelpuntrijk duel met Hooglanderveen

DCG heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op bezoek bij Hooglanderveen. Eerder dit seizoen werd het in Amsterdam al 6-0. Ook nu werd het een doelpuntrijk duel: 3-4.

Bekijk hier de uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

Toch doet de uitslag en spannender duel vermoeden dan het daadwerkelijk was. Hooglanderveen kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij Danny de Graaf. Daarvoor hadden Walid Mabrouk en Bilal El Hajoui El Jaafari al aanzienlijke kansen gemist om DCG juist op voorsprong te zetten. De Amsterdammers leken dus achter de feiten achter te gaan lopen, maar het werd al vrij snel weer 1-1. Hamza Amghar el Yettefti slalomde langs iedereen heen op de linkerflank en na een goede combinatie maakte hij de 1-1. Dat was ook de ruststand.

“In de rust heb ik tegen mijn ploeg gezegd dat we hier moesten winnen met onze kwaliteiten”, aldus Senel Cebar. Zo gezegd zo gedaan. Een minuut of 10 na rust was het Yassine El Haddad die na een strakke voorzet scoorde met een schot van achter het standbeen. Een kwartier later kreeg Cihan Kambur op links aangespeeld en schoot de bal bijzonder fraai in de kruising. Vervolgens maakte Mabrouk nog de vierde goal voor DCG.

Geen vuiltje aan de lucht dus, maar Hooglanderveen deed in het slotminuten nog wat terug. De Amsterdammers leken niet helemaal scherp meer, waardoor De Graaf de 2-4 mocht binnen schieten. Ver in blessuretijd volgde ook nog een penalty na een handsbal. De Graaf benutte die, waardoor het 3-4 stond. Er waren nog slechts een paar seconden te spelen, dus echt spannend werd het niet meer.

Al met al kon Cebar dus tevreden zijn: “We hebben in 2 wedstrijden 10 keer gescoord tegen Hooglanderveen, dat zegt denk ik wel genoeg. Volgens mij hebben we hier een terechte overwinning behaald. Nu op naar volgende week tegen Theole, tegen hen hebben we nog wat goed te maken.”

Bekijk hieronder de fraaie derde goal van DCG

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend