DCG wint overtuigend van machteloos De Meer

DCG is nog altijd ongeslagen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar was veel te sterk voor De Meer, dat op een 3-0 nederlaag werd getrakteerd. De zege was een goede generale in aanloop naar de topper tegen koploper IVV.

In de eerste helft liet DCG meteen zien dat het de betere ploeg was door veel kansen te creëren. Na een kwartier spelen kopte linksback Anass Tazirane raak uit een hoekschop: 1-0. De thuisploeg liet het vervolgens na om het duel voor rust al te beslissen. Doelman Dion Boonstra hield De Meer een aantal keer op de been, waardoor het tijdens de pauze ‘slechts’ 1-0 was.

Na de rust speelden de bezoekers nog wat behoudender dan in de eerste helft, wachtend op een moment om toe te slaan. De ploeg van Stan Bijl kon na ruim een uur spelen echter niet voorkomen dat Tazirane voor de tweede keer die middag met het hoofd scoorde: 2-0. DCG was heer en meester en verder dan een zeldzaam momentje kwam De Meer niet. In de 65ste minuut bepaalde Omar el Aamrani de eindstand op 3-0, door raak te schieten uit een rebound. Gezien het krachtsverschil op het veld was dat ook een terechte uitslag.

Na de wedstrijd was Bijl realistisch en eerlijk over het optreden van zijn ploeg. “Een slechte wedstrijd van onze kant. DCG was een maatje te groot. Wij misten vandaag gewoon te veel kwaliteit om het DCG überhaupt lastig te maken.” Zijn De Meer blijft achtste staan, DCG tweede. De runner-up heeft één punt achterstand op koploper IVV, de aankomende tegenstander.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.