Home / Algemeen / DCG wint van Weesp in duel met veel gemiste kansen

DCG wint van Weesp in duel met veel gemiste kansen

Vooraf had de jarige trainer Senel Cebar al gezegd dat hij geen cadeautjes hoefde, behalve de 3 punten. Die kreeg hij uiteindelijk ook van zijn team, al ging het niet vanzelf. Tegen FC Weesp won DCG uiteindelijk met 1-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 2b

DCG werd onder het herfstzonnetje al snel gevaarlijk in Weesp. Een vrije trap van Bilal El Hajoui El Jaafari werd door doelman Arno Copier met moeite uit het doel getikt. Aan de andere kant ontstond daarna ook vrij snel een kansje voor FC Weesp. Marcin Kmiecik vond echter doelman Marcel Ons op zijn weg. Na een klein kwartier was DCG weer gevaarlijk en kreeg het een 100% kans op de 0-1. Walid Mabrouk gaf de bal mee aan Yassine El Haddad. El Haddad wilde vervolgens de keeper omspelen, maar had daar te veel tijd voor nodig en speelde de bal uiteindelijk achter. Eigenlijk uit het niets was het vervolgens Weesp dat uit een vrije trap via Kmiecik op 1-0 kwam. Maar DCG herstelde zich razendsnel en El Haddad maakte het goed door de 1-1 binnen te tikken.

DCG bleef de rest van de eerste helft het betere van het spel hebben en ook El Hajoui El Jaafari miste een 100% kans. Ook hij had oog in oog met doelman Copier te veel tijd nodig en zag zijn kans uiteindelijk verkeken. Maar hij maakte het snel goed door een paar minuten later van afstand op fraaie wijze de 1-2 binnen te schieten. Er leek in de rust dan ook weinig aan de hand voor DCG, dat bovendien een strafschop was ontnomen.

Al snel na rust volgde echter een domper voor de ploeg van Cebar, toen Imrane Boubkiri door zijn enkel leek te gaan en zich moest laten vervangen. Zakaria Hdoudou, die ook niet helemaal fit was en daarom niet startte, verving hem. Maar de Amsterdammers bleven kansen hebben om de voorsprong uit te breiden. Zo had invaller Tarik Karim een grote mogelijkheid, maar was zijn inzet te slap. Daardoor kon Copier deze nog net uit het doel tikken.

In het vervolg werd FC Weesp steeds gevaarlijker. Zo wist Mike Reiziger doelman Marcel Ons te omspelen, maar was Hakim Boudchourt op tijd terug om zijn doelman te helpen. Ons hield zijn ploeg in de tweede helft meerdere malen knap overeind met fraaie reddingen. Al bracht hij zijn ploeg ook nog een keer in gevaar door de bal zo voor de voeten van Reiziger te werpen. Hij herstelde het vervolgens zelf met weer een goede redding. Ook Weesp-aanvoerder Bart Tijnagel testte Ons meerdere malen, net als Kmiecik, maar keer op keer stond de keeper zijn mannetje.

In de laatste minuut gooide DCG de wedstrijd dan eindelijk op slot, toen El Hajoui El Jaafari de 1-3 maakte. Ilias Ouabba sprintte met zijn laatste energie iedereen voorbij over de linkerflank en leverde de bal af bij El Hajoui El Jafaari, die het netjes afmaakte. Daardoor kreeg Cebar toch nog een mooi verjaardagscadeautje van zijn ploeg: “Ik ben niet één jaar ouder geworden, maar wel een paar jaar”, lachte hij na afloop. “We hadden de 1-3 eerder moeten maken, dan ga je ook makkelijker voetballen. Maar ik ben blij met de 3 punten.”

Trainer Maykel Tak van FC Weesp baalde na afloop dat zijn ploeg wéér met lege handen stond: “We spelen misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen, al je dan weer met lege handen staat, is dat gewoon enorm vervelend. We hebben genoeg goede mogelijkheden gekregen, maar moeten onszelf wel een keer gaan belonen. Het moet een keer de goede kant op gaan vallen voor ons.” Na 4 duels staat Weesp pas op één punt, maar zorgen maakt hij zich niet: “Als ik er geen vertrouwen in had, zou ik hier niet staan. Het gaat zeker goed komen. Volgende week tegen Zeeburgia wordt een belangrijk duel.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend