DCG zet goede reeks voort tegen Sporting ’70

Weer zet DCG de goede reeks voort. De laatste nederlaag werd op zondag 12 maart op bezoek bij VV Hooglanderveen geleden. In de zeven daarop volgende wedstrijden werden maar twee verliespunten geleden, na een gelijkspel tegen SO Soest. Dit weekend kwam DCG op een 5-0 voorsprong tegen Sporting ’70, waarna alleen nog twee tegendoelpunten werden geïncasseerd. Het duel eindigde in een 5-2 overwinning voor de ploeg van trainer Ibrahim el Mahdioui.

“Heel erg blij met deze reeks, zijn we als team ontzettend trots op”, licht El Mahdioui toe. “We kijken er met een trots gevoel op terug. Alleen hebben we op dit moment nog niets.” DCG staat op dit moment boven aan in de strijd om de derde periode, maar wordt op 1 punt gevolgd van kampioen SCPB’22. Dat betekent dat de kampioen ook eerste kan worden in de derde periode, waarna de periodetitel doorschuift naar het hoogst geklasseerde team op de ranglijst.

Aankomende maandag neemt DCG het op tegen buurman ZSGOWMS, dat kan profiteren van een misstap van DCG. Hierdoor is het mogelijk dat ZSGOWMS er met de nacompetitieplaats van de derde periode ervan doorgaat. “De druk ligt er nu inderdaad op. Alleen dat is al even zo, want we wisten dat we ons geen misstap konden veroorloven. SCPB’22 ging namelijk niet snel punten laten liggen. We voelen in aanloop naar de wedstrijd tegen ZSGOWMS niet meer druk. We kunnen daar goed mee omgaan. We spelen nu voor de prijzen. Daar doe je het als trainer en als team voor. Je wilt deze wedstrijden spelen.”
Gedurende de eerste helft kwam DCG op een 2-0 voorsprong. Eerst benutte Anass Benhammouch een strafschop, waarna Bilal el Hajoui – el Jaafari vlak voor de pauze de 2-0 binnenwerkte.

Na rust maakte Benhammouch zijn tweede van de middag, waarna Nassim Kattouss tweemaal scoorde en de stand op 5-0 bracht. Bij de 5-0 tussenstand namen de Amsterdammers gas terug. “We speelden de eerste 65 minuten erg goed, we haalden een hoog niveau. Daarna werd het wat minder, dat hoort er dan ook een beetje bij met zo’n tussenstand.” Vanuit Sporting ’70 deed De Bree tweemaal een duit in het zakje, waardoor de wedstrijd in 5-2 eindigde.

Bekijk hier de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG