Home / slideshow / DCG zet penningmeester Dikken uit bestuur na kasroof

DCG zet penningmeester Dikken uit bestuur na kasroof

Piet Dikken is uit het DCG-bestuur gezet. Bij de Amsterdamse club kwam namelijk aan het licht dat de oud-penningmeester 120.000 euro uit de kas stal. Dat bevestigde voorzitter Peter Gerekink aan De Telegraaf.

Dikken stortte het geld vanaf de clubrekening naar zijn eigen rekening toe. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk. De PvdA-politicus, die vroeger stadsdeelbestuurder was in Geuzenveld-Slotermeer, heeft DCG beloofd het bedrag terug te betalen. Aangezien Dikken is begonnen met de betaling, heeft de club nog geen aangifte gedaan.

Fors bedrag

“Het is een heel groot bedrag en we zijn hier erg van geschrokken”, vertelt voorzitter Peter Gerekink van DCG aan De Telegraaf. “Je verwacht dit gewoon niet. Achteraf ga je op internet kijken onder de zoekterm ‘penningmeester en fraude’ en dan denk je: ’Wat bij andere clubs in het verleden is gebeurd, kon dus ook bij ons gebeuren’.”

“Het is een heel fors bedrag. Hij heeft inmiddels al wel 40.000 euro terugbetaald”, gaat hij verder. “We zijn met onze advocaat in overleg over de vervolgstappen die we gaan nemen om het resterende bedrag terug te krijgen. Dat is nog niet terug. Het is een zwarte bladzijde voor onze club.”

Schuld

Dikken bevestigde niet direct aan het bestuur dat hij erachter zat. “Eerst krijg je natuurlijk ontkenningen en verklaringen waar het geld aan zou zijn besteed. Uiteindelijk is de schuld bekend en hopen we alles terug te krijgen. Gelukkig zijn we financieel niet direct in de problemen. Met de gemeente, waar we de velden van huren, hebben we een goede regeling getroffen. Het voortbestaan van D.C.G. is gelukkig niet in gevaar. Maar ik wil wel heel graag het geld terug”, aldus Gerekink.

Dikken

De krant nam ook nog met Dikken contact op, maar de politicus wilde weinig los laten. Wél gaf hij aan zijn daden te betreuren en een betalingsregeling met DCG te hebben getroffen.

Foto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG