DCG zet Sporting Martinus met 0-2 opzij

Derdeklasser Sporting Martinus en tweedeklasser DCG namen het zondagmiddag in Amstelveen tegen elkaar op. Waar de Amsterdammers al een oefenduel achter de rug hadden, was het voor Sporting Martinus de eerst test in het nieuwe seizoen. Het zorgde voor een moeizame wedstrijd, waarin beide ploegen zich bovenal op wedstrijdfitheid focusten.

Niet alleen de vorm en fitheid speelden een rol in het lagere tempo van het duel, ook de hoge temperaturen op het kunstgrasveld waren een belangrijke factor. Sporting Martinus kwam sterk uit de startblokken en wist via beide kanten van het veld een aantal fraaie aanvallen op te zetten. Het resulteerde in drie kopkansen voor David Soesan, maar de centrumspits bleek niet in staat om de openingstreffer van de wedstrijd te maken. Aan de andere kant probeerde DCG aan het voetballen te komen, maar wist het nog niet tot grote kansen te komen.

Dat veranderde na de drinkpauze, met de huidige warmte een vast onderdeel. DCG-hoofdtrainer Senel Cebar was daarin in staat om zijn team in die korte periode de juiste aanwijzingen mee te geven, waardoor het beter ging lopen. De technisch begaafde spelers van DCG combineerden soepel door de verdedigende linie van Sporting Martinus en creëerden de eerste kansen. Aan de andere kant was het echter Sporting Martinus dat een penalty verdiende, maar Bjorn van Breenen wist de bal niet tegen de touwen te jagen. Vlak voor rust was het plotsklap raak voor DCG. Anwar Akrouh dribbelde richting de linkerkant van het strafschopgebied, draaide naar binnen en schoot met zijn rechtervoet in de korte hoek raak: 0-1.

In de tweede helft stuurde Sporting Martinus-oefenmeester Tom Verhoek een geheel nieuw elftal op het veld. De thuisploeg begon aardig aan de tweede drie kwartier, maar zag de achterstand al snel verdubbelen. Door een vergissing in de achterhoede van Sporting Martinus, waarbij een terugspeelbal naar de keeper duidelijk tekort was, kwam Lesly van Dams zomaar vrij te staan voor de keeper. De 40-jarige aanvaller twijfelde geen moment en schoof de bal simpel en overtuigend het doel in: 0-2.

Het maakte dat voor Sporting Martinus de wedstrijd tegen DCG onder de noemer ‘leerzaam’ viel. Het overige gedeelte van de tweede helft kwamen de Amstelveners beter aan aanvallen toe en creëerde de club zelfs nog een aantal kansen om de achterstand te verkleinen. DCG-keeper Marcel Ons stond echter meermaals in de weg, andere keren was het Sporting Martinus dat de bal niet tussen te palen wist te krijgen. Daardoor bleef de eindstand op 0-2 staan, waarmee beide clubs de komende weken verder kunnen.

Cebar merkte dat zijn team niet lekker in de wedstrijd zat. “Dat komt uiteraard door de warmte, waarmee het op een kunstgrasveld moeilijk voetballen is. Het tempo was laag en we wisten niet helemaal ons eigen spel te spelen.” Desondanks zorgden de technische kwaliteiten van de spelers ook voor mooie kansen. “Ons team speelt al jaren met elkaar, wat voor een trainer een enorm pluspunt is. Spelers weten wat ze aan elkaar hebben en als coach kan je sneller naar de details toewerken. De komende weken gaan we hiermee verder.”

Voor Sporting Martinus was het dus de eerste oefenwedstrijd, waardoor de ploeg nog wedstrijdritme miste. “Daarom heb ik in de tweede helft andere spelers opgesteld. We gaan bovendien voor het eerst sinds jaren een nieuwe speelstijl hanteren, wat tijd vergt. Ik ben blij dat je in de eerste helft al in een aantal momenten, met de kopkansen van Soesan, zag dat die nieuwe speelstijl naar voren kwam. Volgende week spelen we hier een toernooi, waarmee we weer verder kunnen bouwen richting de competitie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Nuray Ince

SELECTIE: 40-jarige Van Dams gaat nog een jaar door bij DCG

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)