Home / Algemeen / DCG zet stijgende lijn door en wint ook bij Hooglanderveen

DCG zet stijgende lijn door en wint ook bij Hooglanderveen

Vorige week boekte DCG eindelijk de eerste competitiezege van het seizoen. In en tegen Hooglanderveen werd die lijn doorgetrokken en konden wederom drie punten worden bijgeschreven: 2-3.

Meteen vanaf de aftrap probeerde Hooglanderveen, dat in de eerste helft de wind mee had, de score te openen. Een dappere poging, maar deze slaagde niet. De thuisploeg deelde in de openingsfase wat speldenprikjes uit, maar na tien minuten was het DCG dat de score opende. Aan de rechterkant van het veld wist Anwar Akrouh de bal achter de keeper te krijgen. Niet lang daarna kreeg Hooglanderveen een levensgrote kans op de gelijkmaker. Een afstandsschot van Mehmet Kaya kwam via de onderkant van de lat weer het veld in. In de rebound kopte Laslo Duister ruim over.

Daarna was het vooral DCG dat de klok sloeg. Het werd soms ook geholpen door het zwak spelende Hooglanderveen, dat simpele ballen zomaar inleverde. Halverwege de eerste helft deed doelman Rick Schoonderbeek dat bijvoorbeeld. Hij schoof de bal zo in de voeten bij Bilal El Hajoui El Jaafari. De doelman herstelde zijn fout echter en kon de bal met zijn vuisten over het doel tikken. DCG combineerde erop los en nadat een eerdere combinatie tussen Omar el Amrani en Anass Benhammouch was afgefloten wegens buitenspel, verzorgde dat duo even later wel de 0-2. Het was Benhammouch die de bal in de korte hoek schoot. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na ongeveer een uur spelen werd het ook 0-3, dankzij el Amrani, na wederom een prima DCG aanval. “Hoe kan het dat zij de eerste vijf wedstrijden niet gewonnen hebben”, klonk het vanuit het Hooglanderveen-publiek. Na de 0-3 werd het wat minder aan de kant van DCG. Hooglanderveen zocht meer de aanval en wist via Ilias Bezzahi op 1-3 te komen. Even later floot de scheidsrechter voor een penalty na een overtreding op el Amrani. DCG dacht de bevrijdende 1-4 te kunnen gaan maken, maar na overleg met de grensrechter ging de penalty niet door en werd er buitenspel gegeven. Een domper voor de Amsterdammers, die even later ook de 2-3 op de oren kregen. Vanaf rechts kreeg Bezzahi de bal aangereikt van Menno Bos en kon zo scoren. Hoewel ook nu de vlag omhoog was, bleef de goal staan. Het werd nog even behoorlijk spannend, zo moest Lesley van Dams in de slotminuut nog een bal vlak voor de lijn weghalen.

“Het werd nog even billen knijpen, maar de drie punten zijn weer binnen. Bovendien hebben we 75 minuten lang gewoon goed gevoetbald”, zo vond een tevreden Senel Cebar na afloop. Omdat DCG al uitgeschakeld is in de beker, is het komend weekend vrij. De week daarna gaat het op bezoek bij RODA ’23, dat dit weekend niet in actie kwam vanwege coronabesmettingen in de ploeg.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG