DCG ziet Elinkwijk in tweede helft over zich heen denderen

In de zondag tweede klasse B is DCG er niet in geslaagd om een goed resultaat te halen tegen Elinkwijk. Na een goede eerste helft denderde Elinkwijk in de tweede helft over de Amsterdammers heen en werd het uiteindelijk 1-6.

“Het was verschrikkelijk”, zei doelman Desmond van der Moot na afloop van het duel. “We begonnen nog best wel goed aan de wedstrijd, maar kwamen door een makkelijk gegeven penalty (benut door Jacky Testa La Muta, red.) op achterstand. Tien minuten later kregen we zelf een penalty, alleen misten wij die.”

Uiteindelijk lukte het DCG in de 35ste minuut alsnog om op gelijke hoogte te komen na een treffer van Achraf Barjiji. Toch moest de thuisploeg met een achterstand de kleedkamers opzoeken, want een minuut voor de rust herstelde Jurny Emerencia de voorsprong voor Elinkwijk: 1-2.

Na de rust ging het helemaal mis bij DCG. “Het ging allemaal heel snel. De 1-3 lag er al vrij vlot in en daarna lieten we het lopen.” Elinkwijk liep in het begin van de tweede helft snel uit naar een 1-5 voorsprong dankzij treffers van Anass el Ghanouti, Okan Ozcelik en Danny Lijffijt , waarna Guilermo Montero vlak voor het eindsignaal de eindstand bepaalde op 1-6.

Volgende week vervolgt DCG haar strijd tegen degradatie met een uitwedstrijd bij Kampong. Van der Moot: “Dat gaat opnieuw een hele lastige wedstrijd worden. We zullen daar ons best moeten doen om punten te gaan pakken zodat we erin blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.