DCG ziet tegenstander Hooglanderveen winst en periodetitel pakken

Voor DCG stond zondag een bezoek aan Hooglanderveen op de planning. De Amsterdammers waren in de wetenschap dat zij een cruciale rol konden spelen in de strijd om de tweede periodetitel. Die zou zondagmiddag beslist worden. DCG speelde daarin zelf geen rol meer, paar tegenstander Hooglanderveen stond op pole position. De thuisploeg kon uiteindelijk feestvieren: 1-0.

In de eerste helft wisten beide teams weinig kansen te creëren. Zowel Hooglanderveen-goalie Thomas Peters als DCG-doelman Marcel Ons hoefde nauwelijks in actie te komen. Een paar minuten voor rust werd Ons wel aan het werk gezet, maar greep hij goed in op een poging van afstand van Marc Hessels.

Ook in de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht, maar uit een vrije trap wist Hooglanderveen de leiding te nemen. Robin Wollaars bracht de bal voor het doel, waar Lars van de Grootevheen kon binnen koppen. DCG ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de 1-1, maar slaagde er niet in het net te vinden.

Zo bleef het bij 1-0 en was het feest bij de thuisploeg, die zich alvast mag opmaken voor de nacompetitie. DCG blijft ondanks de nederlaag de zevende plaats bezetten. Volgende week speelt het een thuiswedstrijd tegen koploper Sporting Martinus. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG