De Dijk en Blauw-Wit Beursbengels houden elkaar in evenwicht

ASV De Dijk en Blauw-Wit Beursbengels hebben in een spectaculaire en daardoor zeer onderhoudende wedstrijd de punten gedeeld. Daar schoten beide ploegen niet veel mee op en zo was koploper Wartburgia uiteindelijk de lachende derde, maar de aanwezige toeschouwers waren spekkoper: 3-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Ondanks de hevige wind, die het voetballen moeilijk en onvoorspelbaar maakte, probeerden de thuisploeg en de bezoekers verzorgd voetbal te spelen. Het was Blauw-Wit Beursbengels dat als eerste toesloeg. Een vrije trap dwarrelde bij de tweede paal neer, waarna de bal in een kluts via de keeper kon worden voorgegeven. Saifeddine El Abid kon vervolgens vrij simpel de bal binnenwerken. Dat opende in de 8ste minuut gelijk de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd bleek dat verraderlijke windvlagen/stoten af en toe de aanleiding waren tot gevaar voor de doelen. Blauw-Wit Beursbengels kreeg in de 20ste minuut een fikse tegenvaller te verwerken. Goaltjesdief en topscorer Hicham Aklalouch moest namelijk geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam (de nog wel ritme missende) Zion Linger in het veld. Na een half uur had Linger de 0-2 op de schoen, maar doelman Ruben Geervliet van de thuisploeg wist de inzet te keren. Even later was het wel raak voor De Dijk. Een hoekschop werd door een verdediger licht aangeraakt, waardoor doelman Khalid Khalifa van Blauw-Wit Beursbengels kansloos was en de bal bij de tweede paal binnenviel. Op slag van rust werd het 2-1. Aan de zijlijn werd door een verdediger een duel verloren, waarna aanvaller Bas v/d Spek de bal met een boog over Khalifa in het doel wist te krijgen. Vrijwel gelijk werd voor rust gefloten.

Na rust kwam De Dijk aanvankelijk sterk uit de startblokken. De defensie van Blauw-Wit Beursbengels wist echter overeind te blijven, waarna langzamerhand de bezoekers weer de overhand kregen. In de 60ste minuut een hoogtepunt. Invaller (en tevens debutant) Younes Boujarfi onderschepte op het middenveld de bal en liet vanaf ruim 30 meter de bal als een raket van zijn schoen gaan en idem dito in de uiterste bovenhoek verdwijnen. Een wereldgoal. In het vervolg nam de spanning toe en zo ook de gemoederen. De sterk leidende arbiter Peter Beudeker moest al zijn kwaliteiten aanwenden om de wedstrijd in goede banen te leiden. Toch liep Jim Smit van de thuisploeg tegen zijn tweede gele kaart aan. Een terechte beslissing, maar natuurlijk zuur voor de thuisploeg die nu met 10 man verder moesten. Blauw-Wit Beursbengels zette vervolgens de duimschroeven stevig aan. Dat leidde tot de 2-3. Na een fraaie opening over de hele van El Abid werd aanvoerder Serginio Eijken aan het werk gezet. Zijn voorzet op maat werd uiterst vakkundig door Mouad Belhacen binnengekopt. De thuisploeg leek door al het aanvallende geweld nog verder te bezwijken. Leek, want de opgelegde kansen (zelfs een meter voor doel wist Linger de bal hoog over te schieten) werden niet benut. Zoals een oude voetbalwet al vaker heeft bewezen kon je wachten op een tegentreffer van de op dat moment onderliggende partij. Die kwam er ook, want in de 89ste minuut werd niet adequaat verdedigen wederom afgestraft door De Dijk. Spits Tom Wormenhout kon, zo vrij als een vogeltje, doelman Khalifa van de bezoekers kansloos laten. In de slotseconde werd het nog bijna 3-4. Miraculeus werd een schot in de doelmond recht in de armen geschoten van Geervliet. Zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarmee beide ploegen eigenlijk weinig opschoten.

Tekst: Luc van Bolderick