De Dijk en IVV in evenwicht na 4 goals

Na de bekerwedstrijden is de Eerste Klasse nu ook begonnen en dat betekent weekendvoetbal. Op Sportpark Schellingwoude ontving ASV De Dijk IVV uit Landsmeer. De bezoekers kwamen vorig jaar uit in de zondag eerste klasse, terwijl De Dijk degradeerde uit de hoofdklasse zaterdag.

De bekerwedstrijden verliepen voor De Dijk niet florisant, er werd verloren van LSVV en met 1-1 gelijkgespeeld tegen Foreholte. Terwijl ook IVV geen goede reeks kende in de strijd om de districtsbeker. Vorige week werd er met 3-1 verloren van Westfriezen, daarvoor werd er met 5-2 verloren van Monnickendam en de eerste wedstrijd werd met 1-2 verloren van FC De Bilt.

Op een regenachtig sportpark waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en gingen de ploegen gelijk op. Het eerste wapenfeit was voor IVV’er Bas Middelkoop, maar zijn schot ging voorlangs. Wel kroop De Dijk meer uit z’n schulp en begon de tegenstander meer naar achter te dringen. In de punt van de Amsterdamse aanval liep Venitchio Sint, hij is voormalig speler van het Nederlands elftal onder 17. De aanvaller dacht De Dijk op voorsprong te zetten, maar IVV-goalie Mitchel Dijkstra hield het schot tegen. De Dijk dacht later in de eerste helft ook op voorsprong te komen, de bal lag zelfs al in het netje. Echter floot arbiter Badr Benlamkaddem voor buitenspel, terwijl zijn assistent hiervoor niet had gevlagd.

Enkele minuten voor rust kwam IVV enkele malen gevaarlijk eruit. De Dijk stond verdedigend niet goed gepositioneerd en de thuisploeg maakte uiteindelijk een lichte overtreding en scheidsrechter Benlamkaddem wees naar de stip. Youri Brinkman ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de 0-1 tegen de touwen. De voorsprong van IVV duurde niet lang, want rap lag de bal aan de andere kant op de stip. Een klein duwtje in de rug van een De Dijk-aanvaller werd bestraft en ditmaal mocht spits Sint aanleggen. Ook hij faalde niet, waardoor de teams met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Het tweede bedrijf was nog maar net onderweg toen IVV wéér op voorsprong kwam en De Dijk een tegenslag te verwerken kreeg. IVV-spits Daniël Schermer bracht zijn ploeg op voorsprong. De Amsterdammers moesten in de achtervolging en liepen vervolgens tegen een sterke en krachtige verdedigingslinie op. Tot het strafschopgebied wist de ploeg van De Dijk-trainer Kelly Giessen leuk te voetballen, maar in de laatste fase was de ploeg vaak tandeloos. Toch viel de 2-2. Alpay Büyükeken kopte met een boog de gelijkmaker binnen. In de slotfase golfde de wedstrijd heen en weer, want IVV kreeg steeds meer ruimte om in de omschakeling gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheid kreeg IVV wederom vanaf de stip. Een overtreding op invaller Dylan van Os werd bestraft en wederom een strafschop. Echter schoot Brinkman tegen doelman Xander Kramer. De rebound tikte de lat aan en verdween over. Aan de andere kant dacht De Dijk nog op voorsprong te komen, want invaller Benjamin Boersma zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Allebei de teams houden een punt over aan het duel, terwijl ze allebei op meer hoopten. Volgende week is De Dijk vrij, terwijl IVV thuis speelt tegen Hoofddorp. Bekijk hier meer informatie over de eerste klasse A.

Bekijk hier meer foto’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)