De Dijk haalt 26 nieuwe spelers binnen

De Dijk verwelkomt voor volgend seizoen maar liefst 26 spelers van buitenaf. Na de degradatie uit de Tweede Divisie en een flinke leegloop van de al uitgedunde selectie heeft de technische staf behoorlijk moeten zoeken om de selectie, bestaande uit twee elftallen, te vullen. Twee spelers komen met trainer Kees Oostermeijer mee van WVHEDW: Marc Baardman en Chris Zaïde.

“Deze jongens zijn allemaal heel hongerig. Ze komen met een duidelijk doel Ze weten dat de Derde Divisie een mooi podium is en willen heel graag”, zegt teammanager Peter Oosterbeek. Hij was de afgelopen weken, samen met het trainersduo Kees Oostermeijer/Viggo Waas druk bezig om een Derde Divisie-waardige selectie samen te stellen. “We wilden een goede selectie hebben. Bijna alle jeugdspelers blijven, die stromen door naar de selectie, maar er moest ook een stuk ervaring bij. Ik ben ervan overtuigd dat Kees en Viggo er een team van kunnen maken. Het wij-gevoel moet erin komen. En iedereen krijgt een eerlijke kans zich te bewijzen.”

De meest opvallende naam is, naast het tweetal van WVHEDW, Randill Verwey. De middenvelder komt over van Zeeburgia. Met Axel Weitz (Zuidvogels), Blairy Schermer (DHC) en Lassane Nikiema (Magreb’90) krijgt De Dijk drie nieuwe keepers erbij. “Daar heeft Rob Prevoo als keeperstrainer een belangrijke rol in gespeeld. Hij is de enige van de technische staf die blijft en daar zijn wij heel blij mee.”

Foto Rob Beense | Damien Menzo is de enige speler die blijft

Ook Jahwar Ahannach, Derrick Barima en Zakaria Bourik zijn afkomstig van Magreb’90. Daarnaast vertrekt Hjalmar Oomens, die dit seizoen onderdeel uitmaakte van de A-selectie van AFCm naar de Schellingwouderdijk. Damian Menzo is de enige speler uit de huidige selectie die de Amsterdammers trouw blijft. De 24-jarige aanvaller keerde afgelopen winter terug van een ongelukkige periode bij OFC. Bovendien stromen er zestien spelers door uit de jeugd of Zaterdag 1. “Onze Zondag 2 wordt een jong team en die gaat ook in de Univé Onder-23 competitie meedraaien.”

Het hele overzicht van nieuwkomers:
Lassane Nikiema, Jahwar Ahannach, Derrick Barima, Zakaria Bourik (allen Magreb’90), Marc Baardman, Chris Zaïde (beiden WVHEDW), Randill Verwey, Mounir Darazzi (beiden Zeeburgia), Axel Weitz (Zuidvogels), Blairy Schermer (DHC), Juhan Berefo (RKAVV), Sammie Fidani (Voorwaarts Zutphen), Didier Raalte (Argon), Nigel Oliveira (Jong Almere City), Gio Cyrus (DEM), Chris Owusu (ZSGOWMS), Geronimo Comvalius (Spakenburg), Shaquille Djairin (Ajax 2), Stany Dankerlui (Wooter Academy), Hjalmar Oomens (AFC), Ruben Florijn (Blauw Geel), Niero Chaweiro Lo Fo (Heerenveen), Jimmy Chapman (Wherevogels), Clifton Gorisson (Hollandia), Clayd Olf (Rijnsburgse Boys 2) en Bilal Dadi (Achilles’29).

Foto boven: Jan Vonk | Marc Baardman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)