De Dijk haalt met Theo Zwarthoed concurrent voor Verhoeven

Tweededivisionist De Dijk heeft zich versterkt met doelman Theo Zwarthoed. De Volendammer, die vorig seizoen in de eredivisie geen minuut onder de lat miste bij Go Ahead Eagles, sloeg in mei nog een aanbieding van FC Groningen af.

Ook toen was De Dijk al een serieuze optie voor Zwarthoed. In een nieuw avontuur in de Jupiler League had Zwarthoed geen zin meer en met FC Groningen kwam hij er financieel niet uit. De 34-jarige doelman die al lang in de belangstelling stond van De Dijk zei eerder dat de club een goed niveau heeft en dat het slechts op twintig minuten rijden van Volendam is.

Met de club is Zwarthoed nu overeengekomen dat hij alleen nog naar een andere club mag als dat voor 31 augustus gebeurt, anders zal hij het seizoen afmaken bij de Amsterdammers. Zwarthoed trainde donderdagavond al mee. Of hij zondag bij de wedstrijdselectie zit voor het bekerduel met AFC is nog onduidelijk. Trainer Jochem Twisker: “We hopen vandaag (vrijdag, red.) duidelijkheid te krijgen van de KNVB of hij speelgerechtigd is. Als dat zo is moet ik zelf de knoop nog doorhakken of ik hem ook daadwerkelijk in de selectie zal opnemen.”

Met de komst van Zwarthoed, die 242 wedstrijden speelde in het betaalde voetbal voor Volendam, AZ, Excelsior, RKC, De Graafschap en Go Ahead Eagles, beschikt De Dijk nu over twee ervaren keepers. Twisker: Zwarthoed zal de strijd aan moeten gaan met Jeroen Verhoeven. Wij zijn een club die uitkomt in de Tweede Divisie en daarin willen we ook winnen. Ik vind het niet zo raar dat we twee goede keepers hebben. Ze moeten allebei de strijd aangaan. Dat hoort gewoon bij dit niveau. Voor mij is het alleen maar luxe.” Naast Zwarthoed en Verhoeven heeft Twisker ook nog de beschikking over Stan Bijl en Nick Borgman.

Foto Orange Pictures Wim Wobbes |Theo Zarthoed tijdens Feyenoord – Go Ahead Eagles

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)