asv De Dijk

De Dijk lijdt zware nederlaag tegen Hoofddorp

De Dijk heeft zaterdagmiddag een fikse dreun gehad tegen Hoofddorp. De ploeg van trainer Kelly Giessen ging op eigen veld met 0-5 hard onderuit.

Het was een off-day voor het hele team van De Dijk. De ploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand en kon het tij geen enkel moment keren. De 0-4 ruststand was dan ook een terechte afspiegeling van het spelbeeld. Stanley van den Assem, Milano Groenbast, Nigel Compter en Dylan van Schaik waren voor de rustpauze succesvol namens Hoofddorp.

Ook aan de bal was De Dijk niet goed genoeg. De ploeg was te onzorgvuldig in de passing en creëerde nauwelijks kansen. Na rust was het Dylan van Schaik met zijn tweede van de middag die de eindstand bepaalde. Ondanks de nederlaag is er bij De Dijk nog hoop op een promotieplaats. De ploeg staat op de zevende plaats met 31 punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Als De Dijk beide wedstrijden wint, en de concurrenten punten laat liggen, dan is de nacompetitie nog mogelijk. Het dubbeltje kan ook verkeerd vallen, in dat geval moet De Dijk nog naar onderen kijken.

Trainer Kelly Giessen baalde uiteraard van de nederlaag, maar was nog steeds optimistisch over de kansen van zijn ploeg. “We hebben vandaag niet goed gespeeld, dat is duidelijk,” aldus Giessen. “Maar er is nog alles mogelijk. We gaan er de komende twee wedstrijden alles aan doen om te winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)