Home / Algemeen / De Dijk met Achilles’29 en SJC naar Derde Divisie zaterdag

De Dijk met Achilles’29 en SJC naar Derde Divisie zaterdag

De Dijk speelt volgend seizoen definitief in de Derde Divisie zaterdag. Dit betekent geen derby De Dijk-OFC meer, maar een Amsterdams gevecht tussen De Dijk en Ajax.

Na de degradatie uit de Tweede Divisie gaf de club aan graag de overstap te willen maken om de KNVB een handje te helpen. “Het jaar van het kampioenschap in de Derde Divisie zondag hadden wij een prachtige derby tegen OFC, alleen waren er ook veel ploegen ver weg die weinig publiek meenamen. Op zaterdag heb je met de clubs uit de Bollenstreek of Eemdijk en DOVO veel clubs die echt leven”, zei bestuurslid Loek Wisman anderhalve week geleden.

De thuiswedstrijden van De Dijk worden in principe om 17:00 uur gespeeld. Ook Achilles’29 en SJC maken de stap naar de Derde Divisie zaterdag. Achilles’29 degradeerde net als De Dijk uit de Tweede Divisie, SJC werd kampioen van de zondag Hoofdklasse A. Die club wilde graag de derby’s tegen Noordwijk, FC Lisse en Quick Boys spelen.

Omdat de verdeling met de beloftenteams, net als vorig jaar, weer scheef was geworden, heeft de KNVB Jong Volendam in de Derde Divisie zondag geplaatst. Later vandaag wordt het competitieprogramma bekend gemaakt.

Archieffoto: Rob Beense | De Dijk en Achilles’29 komen elkaar volgend seizoen weer tegen

Send this to a friend