De Dijk raakt topschutter Mick Christophersen kwijt aan ADO’20

Derdedivisionist De Dijk moet het volgend seizoen doen zonder Mick Christophersen. De negentienjarige spits, dit seizoen goed voor twaalf doelpunten bij de Amsterdammers, speelt na de zomer voor ADO’20 in Heemskerk.

“Ik voelde me meteen op mijn gemak door de vriendelijke omgeving. Daarnaast heeft ADO’20 een prachtig complex en zijn er bij iedere wedstrijd veel supporters aanwezig”, verklaart Christophersen zijn keuze op de website van zijn nieuwe club. “Bij De Dijk vonden ze het jammer dat ik deze transfer maak, maar ze begrijpen het en gunnen me deze stap wel.”

Christophersen is pas eerstejaars senior. Hij debuteerde op vijftienjarige leeftijd bij FC Purmerend, bracht die club even later zelfs naar de derde klasse, ging verder in de Onder-19 van De Dijk en haalde op die manier het eerste elftal van de Amsterdammers. Bij de nummer voorlaatst van de Derde Divisie zaterdag is hij één van de lichtpuntjes in een verder teleurstellend verlopen seizoen. Dat heeft hem een nominatie voor Talent van het Jaar opgeleverd.

In het shirt van ADO’20, dat zevende staat in de Derde Divisie zondag, hoopt Christophersen mee te kunnen spelen om de prijzen. “Voor mezelf hoop ik me verder te kunnen ontwikkelen op een betere omschakeling en ga ik voor minimaal vijftien goals.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)