Home / Algemeen / De Dijk staat open voor overstap naar Derde Divisie zaterdag

De Dijk staat open voor overstap naar Derde Divisie zaterdag

De Dijk reikt de KNVB de hand door bereid te zijn over te stappen naar de Derde Divisie zaterdag. Omdat er drie zondagclubs uit de Tweede Divisie zijn gedegradeerd, zit de bond opnieuw met een probleem bij de verdeling van de Derde Divisies. De Dijk heeft aangegeven open te staan voor een overstap om dit probleem te verhelpen.

Begin mei heeft de KNVB aan clubs in degradatiegevaar gevraagd of er zondagclubs, in het geval er weer een overschot zou ontstaan, bereid waren vrijwillig de overstap te maken. Dat zette De Dijk aan het denken. Voor de degradant waren er allerlei argumenten om op z’n minst het gesprek met de voetbalbond aan te gaan. “Al onze jeugdselectieteams spelen op zaterdag. Wij hebben een nadrukkelijk doel om verbinding tussen de jeugd en de eerste elftal te creëren en hierdoor kunnen ze op zaterdag ook blijven hangen”, zegt Loek Wisman, bestuurslid technische zaken. “Bovendien zie je dat het weekendvoetbal zich steeds meer ontwikkelt.”

Er moeten twee lege plekken worden opgevuld in de Derde Divisie zaterdag. Voor De Dijk zou dit betekenen dat er volgend seizoen geen derby tegen OFC, maar tegen Ajax op het programma staat. “Het jaar van het kampioenschap in de Derde Divisie zondag hadden wij een prachtige derby tegen OFC, alleen waren er ook veel ploegen ver weg die weinig publiek meenamen. Op zaterdag heb je met de clubs uit de Bollenstreek of Eemdijk en DOVO veel clubs die echt leven. Dat er geroepen wordt dat het niveau op zaterdag hoger ligt, was voor ons geen argument.”

De KNVB heeft nog geen besluit genomen en neemt daarvoor tot uiterlijk 2 juli de tijd. Momenteel is de bond druk bezig om alle opties naast elkaar te leggen. “Rond dit weekend verwachten we dat het concreter wordt”, zegt Wisman. Het hoeft overigens geen definitieve overstap naar de zaterdag te betekenen. Zo maakte Magreb’90 afgelopen seizoen de stap, maar komen de Utrechters komend jaar ‘gewoon’ weer in actie op zondag. Dat weet De Dijk ook. “Wij hebben ook een Zaterdag 1 als opleidingselftal en daar zijn wij enorm trots op. Mocht het gebeuren, geldt dit alleen voor komend seizoen.”

Foto: Rob Beense | Volgend seizoen treffen De Dijk en DOVO elkaar mogelijk, net als in 2015 voor de districtsbeker

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)