Home / Algemeen / De Dijk stelt Kees Oostermeijer (WVHEDW) aan als nieuwe trainer

De Dijk stelt Kees Oostermeijer (WVHEDW) aan als nieuwe trainer

Kees Oostermeijer staat volgend seizoen aan het roer bij tweededivisionist De Dijk. De 57-jarige oefenmeester is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij eersteklasser WVHEDW en volgt in Amsterdam-Noord de vertrekkende Jochem Twisker op.

“Dit wordt een enorme uitdaging. Een groot avontuur. Het bestuur van De Dijk had een goed verhaal en daar werden wij enthousiast van”, zegt Oostermeijer. “We gaan helemaal vanaf nul beginnen. Jongens van de club krijgen een kans, spelers die zich in de Derde Divisie willen laten zien. Dat is toch een mooi podium. Het budget gaat erg naar beneden, dus om financiële redenen hoef je niet te komen. Alles wordt goed gefaciliteerd, daar ontbreekt niets aan. Nu gaan we kijken of wij jongens daarmee kunnen overtuigen.”

Eigenlijk had Oostermeijer samen met zijn assistent Viggo Waas gedacht er een jaartje tussenuit te gaan, nadat zijn aflopende contract bij WVHEDW niet werd verlengd. Totdat dit avontuur voorbij kwam. De Dijk stevent af op degradatie naar de Derde Divisie en zal op dat niveau aan een nieuw elftal moeten gaan bouwen. “Voor ons is het ook uitdagend. Je komt niet terecht in een gespreid bedje terecht. We moeten iets nieuws opstarten. Dat hebben wij nog nooit eerder gedaan. We zullen kijken of we een mooi elftal kunnen smeden dat Derde Divisie-waardig is.”

De gehele technische staf zal komende zomer van vers bloed worden voorzien. Het tweede elftal staat volgend seizoen onder leiding van René Panhuis (momenteel Purmersteijn zaterdag) en jeugdtrainer Mitchell Haijen. “Wij verwachten met hen een ervaren en deskundige basis te creëren waarmee we kunnen gaan bouwen aan een nieuwe toekomst”, luidt de reactie van de club.

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)