Home / Het Talent / De Dijk-talent Glim: “Dan ben je natuurlijk trots”

De Dijk-talent Glim: “Dan ben je natuurlijk trots”

Feyo Glim maakte afgelopen zomer de overstap van Koninklijke HFC naar De Dijk. De 22-jarige middenvelder maakt een lastig seizoen door met de Amsterdammers, want de club staat vijftiende in de competitie. Glim heeft echter voldoende vertrouwen in zijn elftal. “Ik weet zeker dat we een goede tweede seizoenshelft gaan spelen en dat we zomaar eens kunnen gaan verrassen”, vertelt hij.

De Dijk

De geboren Amsterdammer speelde in zijn leven al voor zes verschillende clubs en was onder meer actief bij AZ, NAC Breda en Almere City. Dat hij nu bij De Dijk speelt, kwam per toeval. “Ik zou eigenlijk een stap hogerop maken, terug naar het profvoetbal. Op het laatste moment ketste dit helaas af, waardoor alle clubs uit de Tweede en Derde Divisie die mij hadden benaderd, afzegden. Vervolgens had ik geen club meer om bij te spelen. Het was een jaar clubloos óf voetballen. Ik koos voor het laatste. Een dag voor de transferwindow koos ik daarom om bij De Dijk te voetballen.”

Glim is blij dat hij voor zo’n mooie club mag spelen. “Het enige waar ik aan dacht was: ik wil lekker spelen. De Dijk is natuurlijk een grote club met een mooie historie. Ik kende de club van de Tweede Divisie, al is die tijd niet meer te vergelijken. De club moet weer van vooraf aan beginnen. Ik wist dat het een zwaar jaar ging worden wat betreft voetbal. We hebben namelijk veel jonge jongens die uit de jeugd komen. Maar het is eveneens leerzaam, aangezien je weer nieuwe aspecten leert.”

Aanpassen

De talentvolle middenvelder heeft het goed naar zijn zin bij De Dijk, al moest hij zich ook aanpassen. “Het is erg wennen. Ik heb bijna mijn hele leven bij een profclub gespeeld. Nu speel ik bij een team dat nog de basisprincipes moet leren, zowel tactisch als technisch. Het hele team moet daarnaast volwassener gaan denken. Ik probeer de ervaring mee te nemen met de jongens en het team elke dag te helpen onszelf te blijven verbeteren. De laatste wedstrijd zag je dat het eindelijk eruit kwam. Steeds viel het kwartje de verkeerde kant op, en nu viel dit eindelijk een keer richting de goede kant.”

De Dijk behaalde een afgetekende 4-0 overwinning op Purmersteijn. “Dan ben je natuurlijk trots, want we hebben maandenlang hard gewerkt. We trainen drie keer per week in plaats van twee en hebben vier trainers. Er is dus onwijs veel betrokkenheid rondom de club. Dan is het fantastisch dat in de laatste wedstrijd alles op zijn plek valt en we worden beloond.” Glim maakt, buiten de verliespartijen om, persoonlijk een prima seizoen door. Dat valt ook clubs uit hogere divisies op. “Er zijn clubs die mij benaderen, dus dat is afwachten wat er gaat gebeuren. Ik zie wel wat er op me afkomt. Er zijn mooie clubs voorbij gekomen, dus het is nog lastig te zeggen of ik blijf.”

Prestaties

Voor nu richt hij zichzelf op De Dijk, waarmee Glim zich wil handhaven. Daar kan hij zelf een belangrijke rol in spelen met zijn ervaring. Hoewel hij tot nu toe goed speelde, blijft hij kritisch op zichzelf. “We hebben veel verloren, dus dan ben je altijd kritisch naar jezelf aan het kijken wat je beter kan doen. Laatst verloren we met 1-5, dus dan kan je niet tegen jezelf zeggen: ik ben tevreden met mijn prestaties. Ik speel best goede wedstrijden, maar het is lastig te zeggen als je verliest. Ook al denk je dat je goed hebt gespeeld, dan is dat niet terug te zien in de prestaties van het elftal. Wat beter moet? Er zijn hartstikke veel aspecten die ik kan verbeteren en daar ben ik ook elke training en wedstrijd mee bezig. Ik merk dan ook dat ik er steeds lekkerder in kom. Dat zag je ook in de laatste wedstrijd toen ik vier assists gaf. Mijn rendement en prestaties gaan omhoog”, aldus Glim.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Pim Hols

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend