De Dijk te sterk voor ZOB

Na een stroeve seizoensstart was ZOB de afgelopen weken aan een opmars bezig. Die kon het echter niet voortzetten tegen De Dijk: 1-3.

In de beginfase drukte De Dijk ZOB in de verdediging. De eerste grote kans was dan ook voor de Dijk, er werd bij ZOB slecht uitverdedigd, de bal wordt simpel ingeleverd en de spits kwam vrij voor doelman Tim van Duuren die knap redding brengt op het schot in de korte hoek. Niet veel later moest de doelman weer in actie komen, nu wist hij de bal met de voet tot corner te verwerken.

Toch was het ZOB dat op voorspong kwam. Een corner van Colin Coenderman zorgde voor een scrimage voor het doel van De Dijk. Verdediger Marko Pals wist de bal met het hoofd binnen te knikken. Ook na deze achterstand bleef De Dijk de bovenliggende partij,  en speelde met veel dreiging vanaf de zijkanten. In de 24e minuut kreeg De Dijk een vrije trap op de rand van de zestienmeter, de bal werd fraai ingeschoten maar door keeper Van Duuren knap uit de hoek gebokst. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 31e minuut kwam De Dijk op gelijke hoogte. Een voorzet kon niet goed weggewerkt worden in de verdediging van ZOB, Cain Croes wist hiervan te profiteren en scoorde van dichtbij de 1-1. Vlak voor de rust was er een snelle aanval van De Dijk over de rechterkant, weer moest Van Duuren ingrijpen.

Ook in de tweede helft was De Dijk meteen gevaarlijk, ZOB leed balverlies op het middenveld, de spits werd aangespeeld en schiet in kansrijke positie net naast. ZOB kon niet echt goed in de wedstrijd komen, en had moeite met de technisch vaardige aanvallers van De Dijk. In de 76e minuut was er een corner voor ZOB, waarna De Dijk snel counterde en Van Duuren weer moest ingrijpen. Even later kwam De Dijk wel op voorsprong. Na een voorzet vanaf links zette Croes De Dijk op voorsprong.

Meteen vanaf de aftrap had ZOB al weer op gelijke hoogte kunnen komen, na een goede combinatie kwam Kevin Hijlkema in kansrijke positie, maar zijn schot verdween net naast de paal. In de 82e minuut kwam De Dijk op een 1-3 voorsprong en is de wedstrijd gespeeld. Aan de linkerkant werd de verdediging uitgespeeld en na een voorzet kon Croes zijn hattrick compleet maken.

Volgende week speelt De Dijk bij Hoofddorp zijn laatste duel voor de winterstop, terwijl ZOB dan naar Kolping Boys gaat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)