Home / Algemeen / De Dijk trekt met Dennis Darnley (WVHEDW) gewenste routine aan

De Dijk trekt met Dennis Darnley (WVHEDW) gewenste routine aan

Dennis Darnley moet volgend seizoen De Dijk van zijn ervaring voorzien. De 34-jarige centrale verdediger komt over van eersteklasser WVHEDW en is een goede bekende van trainers Kees Oostermeijer en Viggo Waas.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Darnley na dit seizoen zou stoppen met voetballen. Zo had hij het ook aangegeven WVHEDW. Hij zou bij zijn vriendin in Rotterdam intrekken en heeft het behoorlijk druk met enkele vastgoedprojecten. Dat veranderde allemaal toen zijn vriendin aangaf naar Amsterdam te komen om hier een praktijk als mondhygiëniste te openen. “Dan zou je denken: waarom blijf je dan niet bij WVHEDW? Dit seizoen is sportief gezien mijn minste jaar. Ik heb met een aantal kleine blessures gezeten en daardoor heb ik niet mijn gewenste niveau kunnen halen. Nu ben ik weer fit, komt het plezier terug, maar nog steeds dacht ik eraan mijn loopbaan te beëindigen. Totdat Kees en Viggo belden.”

De verdediger werkte drie jaar (2015-2018) fijn samen met het trainersduo. Zij vroegen of hij interesse had om in te stappen in het project van De Dijk. Dat past perfect in zijn plaatje. “Ik weet wat ik aan hun heb. Marc Baardman, een oud-ploeggenoot, zit daar ook en dat maakt de keuze iets makkelijker”, verklaart Darnley. Dat hij op zijn leeftijd nog een stap naar de Hoofdklasse kan maken, is voor hem ‘fantastisch’. “Ik ben een echte liefhebber geworden. Ik geniet van het spelletje en vind het prachtig om op het veld te staan. Voor mij wordt dit een mooie uitdaging om te bewijzen dat ik het nog kan en tot het uiterste wil gaan.”

Bovendien kunnen de Amsterdammers zijn ervaring heel goed gebruiken. Dat zag Darnley zelf ook. “Voetballend kunnen ze goed mee, maar ze missen wat balans. Ik denk dat ik daar zeker een bijdrage in kan leveren, een beetje leiding geven achterin. Op een gegeven moment begint je ervaring toch een rol te spelen en kan je situaties voorkomen”, vervolgt hij. Dat betekent overigens wel dat hij WVHEDW na vijf jaar verlaat. “Dit is een fantastische club waar ik vanaf het eerste moment goed ben opgevangen. Ik zal de club missen. Het is toch lastig om daar afscheid van te nemen.”

Foto: Jan Vonk

Send this to a friend