Home / Algemeen / De Dijk verslaat het fysiek sterke FC Amsterdam
Gerrie Breugem en Ron Stoffels

De Dijk verslaat het fysiek sterke FC Amsterdam

Ook voor ASV De Dijk stond zaterdagmiddag de eerste bekerwedstrijd op de planning. Een duel tussen twee stadgenoten dat door De Dijk gewonnen moest worden, naar mening van De Dijk-trainer Gerrie Breugem.

De wedstrijd tussen de twee stadsgenoten zat in het begin erg op slot. Het was duidelijk te zien dat beide ploegen een gekke periode achter de rug hebben. Gerrie Breugem vindt dat zijn ploeg dat niet mocht gebruiken als excuus. “We moeten deze wedstrijden gewoon winnen. Dat is erg belangrijk voor het vertrouwen en hopelijk kunnen we zo verder komen in het bekertoernooi.” 

Op papier zou de keuze voor een overwinning voor De Dijk niet heel gek klinken, maar de fysiek sterke ploeg van Jordy Roedoe liet dat niet zomaar gebeuren. FC Amsterdam liet een goede indruk achter, helemaal als je bedenkt dat ploeg begon met jongens die nog weinig minuten hadden gemaakt. Ze konden het lang volhouden, alleen werd het conditioneel voor de jongens van FC Amsterdam te zwaar. De Dijk kwam uiteindelijk na lang wachten op voorsprong door Tom Wormhout en daarna volgde ook de 2-0 van Schradac Leijgraaff die de eindstand bepaalde. 

Beide trainers kijken positief terug naar de wedstrijd. “De afspraken die we hebben gemaakt met de jongens werden bij vlagen goed uitgevoerd. We willen met zijn allen uiteindelijk in verschillende fases van de wedstrijd druk kunnen zetten op de tegenstander. Vandaag was de eerste officiële meting voor de jongens en daar zaten bij vlagen best wel leuke momenten tussen,” vertelde Gerrie Breugem tevreden.

Ook Jordy Roedoe heeft een erg goede indruk gekregen van zijn team. “De jongens hebben voornamelijk organisatorisch een erg goede indruk achter gelaten.” De spelers van FC Amsterdam speelden zaterdagmiddag goed vanuit de afspraken en taken die Jordy Roedoe de jongens voorafgaand heeft meegegeven. Terugkijkend op de verloren wedstrijd gaat FC Amsterdam de verbeterpunten aanstippen op de training en hoopt het volgende week zaterdag op een beter resultaat.

Tekst: Auke Kooreman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)