Home / slideshow / De Dijk versterkt zich met AFC’er Sammy Gemmel
foto HAV

De Dijk versterkt zich met AFC’er Sammy Gemmel

De Dijk heeft voor volgend seizoen een versterking op het middenveld in huis gehaald. De Amsterdamse vereniging haalt de 21-jarige Sammy Gemmel binnen, die overkomt van stadsgenoot AFC.

Gemmel speelde een groot gedeelte van zijn leven bij AFC en zat tegen het eerste team aan, maar het lukte hem maar niet om zichzelf in het basisteam te vechten. Daarom leek een vertrek hem beter voor zijn ontwikkeling. “Ik wil graag op een goed niveau voetballen en minuten maken”, vertelt Gemmel, die uiteindelijk bij De Dijk uitkwam. “Dat is natuurlijk een mooie club om voor te spelen. Bovendien kende ik een speler uit de selectie, waardoor ik makkelijker met de mensen binnen de club in contact kwam. Met trainingen hebben we gekeken of het van beide kanten goed beviel. Dat deed het eigenlijk, waarna we besloten om met elkaar de samenwerking aan te gaan.”

De middenvelder vond het echter niet eenvoudig om de beslissing te nemen om bij AFC te vertrekken. Gemmel besloot daarom om met verschillende mensen binnen en buiten de vereniging in gesprek te gaan, zodat zijn beslissing niet over een nacht ijs zou gaan. “Na al die jaren ken ik bijna iedereen bij de club en voelt het echt als mijn thuis. Ik heb onder meer met mijn trainer (Uli Landvreugd, red.) gesproken over wat hij zou adviseren. Hij snapte mijn beweegredenen en vond het een goed idee dat ik bij De Dijk mijn minuten zou opdoen. Wat dat betreft hebben we naar elkaar zeer open gecommuniceerd.” Gemmel hoopt bij De Dijk dan ook veel te spelen. “Het is reëel dat ik een basisplaats krijg, maar daarvoor moet ik wel scherp zijn. We beschikken over een jong team waarin ik hoop uit te blinken. Hopelijk maak ik veel goals, al vind ik het eigenlijk nog belangrijker om assists op mijn naam te zetten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)