De Dijk – Wartburgia, stormachtige wedstrijd met twee gezichten

De storm Eunice was weliswaar afgezwakt, maar de wind bij en op de dijk woei nog hevig zaterdagmiddag. Traditioneel zijn de potjes tussen bovenstaande tegenstanders altijd intens en dat was zaterdagmiddag ook weer het geval.

Wartburgia schoot uit de startblokken. David van Paridon mocht in het strafschopgebied een indirecte vrije schop nemen. Ondanks dat heel De Dijk op de lijn stond, kaatste de bal via het been van Tobias van Kralingen toch in het doel. Een paar minuten later had Armando Cuvalay de voorsprong kunnen verdubbelen maar zijn lob over de keeper ging ook over het doel. In minuut 21 was het alsnog raak voor Cuvalay, die goed binnen schoot uit een vrije trap van Joost Hommenga. De Dijk kwam nauwelijks voor het doel van de bezoekers voor rust. Toen vlak daarna Niek Remijn uit weer een pass van Hommenga de bal uit de lucht langs de keeper werkte leek met 0-3 de wedstrijd dan ook gespeeld.

Er moet iets in de thee hebben gezeten bij de thuisclub want geholpen door wind mee, zetten ze Wartburgia snel vast na rust en creëerde een lawine aan kansen, vaak uit corners. Hoewel de Wartburgia-keeper zich goed weerde had hij in minuut 57 geen antwoord op een schot van Schadrac Leijgraaff en putte De Dijk moed uit de 1-3.

Wartburgia was geen schim van het dominante elftal van de eerste helft en slaagde er niet in om zich onder de druk uit te voetballen. Onnodig balverlies door onzorgvuldige passing, overtredingen en te veel verloren duels hielpen daarbij niet. Uit een vrije trap scoorde Leijgraaff de aansluitingstreffer en De Dijk stroopte de mouwen nog eens op om de gelijkmaker te forceren. Invaller Daan Tuerlings van Wartburgia dacht daar echter anders over en soleerde zich knap door de verdediging van De Dijk en schoof beheerst de 2-4 binnen. Game over? Allerminst, want De Dijk ging zo mogelijk nog voortvarender te werk. Corner na corner werd op een haar na gemist.  De lat en goed keeperswerk voorkwamen lang de 3-4. Totdat Danny van de Kolk knap inkopte en de wedstijd met zo’n 10 minuten te spelen weer helemaal open lag. Eindelijk schoof Wartburgia wat naar voren en net voor tijd was het David van Paridon die de laatste man knap passeerde en de keeper met een bekeken schuiver kansloos liet, 3-5. Ondanks de poging van de goed leidende scheidsrechter om van de boeiende wedstrijd avondvullend entertainment van de maken door 12 (!) minuten extra tijd bij te tellen, was dit de eindstand van het spektakelstuk.