De Dijk wint lastige wedstrijd in Wormerveer

De Dijk heeft een reeks van mindere resultaten gestopt. In de drie voorgaande wedstrijden speelde de ploeg uit Schellingwoude tegen andere ploegen uit de top van de Eerste Klasse A. Echter werd hier een punt gehaald tegen Vitesse ’22 en werden er minimale nederlagen geleden tegen Kolping Boys en AGB. Nu een overwinning voor De Dijk, op bezoek bij Fortuna Wormerveer.

Trainer Kelly Giessen was meer dan tevreden met het resultaat van zijn team. “We komen uit een moeizamere periode en kunnen nu drie punten bijschrijven. Het was een lastige wedstrijd, want Fortuna Wormerveer is een uitstekend voetballende ploeg, dat heb ik ook aan de trainer van ze verteld. Alleen daar kopen ze niets voor, terwijl wij wel de drie punten bijschrijven.”

De Dijk kwam op een 0-1 voorsprong nadat de Amsterdammers de tegenstander onder druk zetten. Cain Croes zette de Fortuna-doelman onder druk en deze schoot tegen Croes aan. Hierdoor rolde de eerste treffer binnen: 0-1. Fortuna had daarvoor ook enkele mogelijkheden, maar De Dijk-keeper Xander Kramer hield zijn doel schoon.

“Het spel, drukzetten etcetera, kostte met het warme weer veel kracht. Terwijl ook meerdere spelers van ons aan de Ramadan doen. Daarom besloten we om iets meer achteruit te gaan spelen en de bal te gunnen aan Fortuna Wormerveer. Waarmee we onze krachten konden sparen.” Wel kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, nadat een voorzet werd binnengekopt. Lang stond het niet gelijk, want De Dijk maakte enkele minuten later de 1-2. Nadat Ziyad Mansy met een goede individuele actie scoorde. Het werd nog spannend, helemaal nadat Fortuna de 2-2 dacht te scoren. Echter was dit buitenspel, waardoor arbiter Rob Wassink de treffer afkeurde. Zo rond de laatste minuut van de reguliere tijd maakte Taha Benzeroual de 1-3 en was de genadeklap uitgedeeld.

“Knap van de ploeg om het zo op te brengen om op een andere manier te spelen. Echt een teamprestatie is er geleverd, er is hard voor gestreden. Dit hadden we nodig”, besluit Giessen. Volgende week wacht VIOS, dat drie punten achter De Dijk staat. Bekijk hier de stand, uitslagen en het progamma van de Eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)